Провал за фаворитките в Лейк Луис, сноубордистка печели спускането

OFFNews 07 декември 2019 в 10:56 1763 0

Пълен провал претърпяха големите фаворитки в спускането за Световната купа в канадския зимен център Лейк Луис. От това се възползва чехкинята Естер Ледецка, която се състезава и в сноуборда.

Тя финишира първа по трасето в Лейк Луис за 1:31.87 минути и завоюва първата си победа в кариерата за Световната купа в алпийските ски.

Ледецка влезе в историята като първата олимпийска шампионка и в ските (в супер Г от Пьонгчанг 2018), и в сноуборда, а сега е първата и с победи за Световните купи в двата спорта. 24-годишната чехкиня стартира с 26-и номер и направи най-доброто спускане в тежките метеорологични условия. Обилен снеговалеж в Лейк Луис принуди организаторите да отложат старта на състезанието с един час.

Втора остана швейцарката Корин Сутер с изоставане от 0,35 секунди, а трета е австрийката Стефани Фениер на 0,45 секунди след победителката.

Трикратната носителка на Световната купа Микаела Шифрин завърши едва на 10-о място. В генералното класиране Шифрин води с 366 точки, следвана от Мишел Гизин (Швейцария) 160, Петра Влъхова (Словакия) 138 и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови