Рекордна 16-та победа за Шифрин в последния слалом за сезона

OFFNews 16 март 2019 в 16:36 2072 0

Световната шампионка Микаела Шифрин спечели последния слалом за сезона на финалите на Световната купа по ски-алпийски дисциплини, провеждащи се в Солдеу, Андора. 24-годишната американка даде второ време в първия манш с 53.42 секунди, но бе най-бърза във втория с 54.73 секунди. По този начин общото ѝ време бе 1:48.15 минути. За американката това е 59-а победа в кариерата за Световната купа и 40-а в слалома.

Швейцарката Уенди Холденер, която бе първа след първия манш финишира на второ място с изоставане от 0.07 секунди спрямо Шифрин. Швейцарката, която има три успеха за Световната купа, до момента е записала 22 подиума в слалом, но отново не успя да стигне до победата. Трета на почетната стълбичка с време 1:49.35 остана Петра Влъхова от Словакия.

С победата си Микаела Шифрин вече има рекордните 16 за сезона за Световната купа преди последния старт утре. 40-та ѝ победа в слалома изравни рекорда на шведската легенда Ингемар Стенмарк.

Шифрин този сезон спечели Големия кристален глобус за трета поредна година, взе малките световни купи в слалома и супергигантския слалом и е близо до спечелването на трофея в гигантския слалом преди финалното състезание за сезона в неделя. Тя води може да стане първата скиорка с четири глобуса в рамките на един сезон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови