Репортерка пострада сериозно от шайба

OFFNews 14 декември 2019 в 08:09 1658 0

Репортерката на Словашката държавна телевизия Барбора Зячикова е преживяла сериозен инцидент на хокеен мач преди няколко дни и лекарите се борят да спасят зрението на дясното й око. 30-годишната Зячикова е била ударена от летяща с висока скорост шайба по време на двубоя от местното първенство между Банска Бистрица и Попрад. Тя е стояла в зона без защитен плексиглас и не е могла да се предпази, а и признава, че не е следила играта и е пропуснала удара по шайбата.

“Водех си бележки и не следях внимателно какво се случва във всеки един момент. Видях шайбата, когато вече беше на сантиметри от лицето ми. Нямах време да реагирам, въпреки че се опитах да се наведа и да сложа ръце на лицето си. След първоначалния шок усетих тъпа болка. Сега вече се чувствам по-добре”, сподели Зячикова пред местните медии.

Последиците от удара са сериозни - сътресение, счупена кост, синини, подуто око и голяма рана, зашита с няколко шева в болницата, където журналистиката е била откарана веднага след неприятната случка. Тя вече е претърпяла операция и лекарите правят всичко възможно да запазят функционалността на пострдалото око. На по-късен етап Зачикова ще прибегне до услугите на пластичната хирургия, за да бъдат заличени следите от голямото разкъсване.

“Важното е, че съм жива. Благодаря от сърце на всички за окуражителните думи и подкрепата. Предстои ми операция и след нея ще се върна по-силна”, сподели смелата журналистка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови