Русия триумфира в щафетата при жените, България завърши на 14-о място

OFFNews 13 януари 2019 в 16:14 1685 0

Руският отбор спечели щафетата на 4х6 километра при жените от Световната купа по биатлон, която се проведе в германския град Оберхоф.

Квартетът Евгения Павлова, Маргарита Василева, Лариса Куклина и Екатерина Юрлова-Перч успяха да се адаптират най-добре към тежките метеорологични условия в немския курорт и демонстрираха доста точен мерник.

На второ място остана Германия на 33.5 секунди с 2 наказателни обиколки и общо 10 допълнителни патрона, а третото място бе спечелено от Чехия с пасив от 36.7 секунди, 1 наказателна обиколка и 6 допълнителни патрона.

Българският отбор пък бе близо до сензацията в Оберхоф. За днес бившият национал и настоящ треньор на дамите Михаил Клечоров избра нестандартна подредба на квартета ни. Така на първи пост стартира Даниела Кадева, следвана от Емилия Йорданова, младата надежда Милена Тодорова и накрая Десислава Стоянова.

Тактиката на наставника се оказа доста печеливша или поне в началото, като българките шокираха далеч по опитните си конкурентки и на първите два поста се движеха в топ 5 след страхотни стрелби.

Така Йорданова успя да предаде щафетата на Тодорова на страхотното 8-мо място с доста малка за тима ни разлика от лидерките - 1:26:01 мин. след нула наказателни обиколки и само 3 допълнителни патрона за 4-те стрелби на първите два поста.

За съжаление младата биатлонистка не издържа на напрежението и се пропука във второто посещение на стрелбището от положение прав, където не успя да свали мишените и с помощта на 3-те допълнителни патрона, като се наложи да влезе в наказателния рунд. Въпреки това Милена Тодорова успя да предаде щафетата на Деси Стоянова на 10-ата позиция.

В класирането за Световната купа при щафетите води Русия със 103 точки, пред Германия и Швеция с по 90 точки, Франция с 88, Италия с 86 и Норвегия с 81. България е на 16-о място с 48 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови