Секс скандали тресат фигурното пързаляне във Франция

Донислав Донев 08 февруари 2020 в 16:31 5724 2

Дългогодишният президент на френската федерация в зимните спортове Дидие Гаярге подаде оставка след разразилите се секс скандали миналата седмица.  

Всичко започна от бившата шампионка по фигурно пързаляне Сара Абитбол, която обяви в своята автобиография, че бившият ѝ треньор Жил Бейер я е изнасилвал между 15- и 17-годишна възраст.

"Реших да говоря за това, защото знам, че има и други момичета, които са били подложени на това, но се страхуват", разкрива Абитбол. Обвиненият треньор вече е обект на две разследвания за сексуален тормоз, но е бил прикриван от тогавашните шефове на френските кънки.

Самият Бейер призна, че е бил "интимен" с Абитбол и това е било "неподходящо", но не е осъзнавал, че ѝ причинява болка и съжалява за стореното.

Скандалното признание на френската шампионка предизвика вълна от признания на други състезателки, които също са станали жертви между 70-те и 90-те години на миналия век.

В нaчaлoтo нa ceдмицaтa Дидие Гаярге признa зa "дoпуcнaти грeшки" в миналото, cлeд кaтo cпoртният миниcтър Рoкcaнa Мaрacинeaну гo пoмoли дa нaпуcнe пocтa си.

Това в крайна сметка се случи, но вече бившият шеф на федерацията подчертава, че решението му не е подтикнато от желанието на Мaрacинeaну. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

09.02 2020 в 04:08

Не, разбира се.
"Колко кинти да измъкнем".
Те още не знаят за давността.
Нито в медицински, нито в юридически смисъл.

Ето, ти например, знаеш, че запуснатата болест е вече нелечима. Хирург нещо, ентусиаст, да? Ти значи, си тъп.

През 70-те си бил длъжен да ме излекуваш, няма значение че аз тогава не съм бил болен, а ти още не си бил роден. Виновен си, понеже аз искам да пискам във фейсбук. Дори да нямам регистрация там.

Никога не съм се интересувал от психиатрия, но вече разбирам защо покойният ми баща, имаше лошо мнение за също покойния Шипковенски. То бива психиатрия, бива, ама чак луди по улицата ...
Твойта МаяМа е най-дребния проблем((

13874

1

emanuilis

08.02 2020 в 18:53

„... 70-те години на миналия век..."

„Как приятно вспомнить" ли е имала предвид авторката?
 
X

Подкастът на OFFNews