Сезонът в биатлона стартира с австрийска победа

OFFNEWS 26 ноември 2017 в 19:35 1701 0

Дуетът на Австрия спечели спринтовата индивидуална смесена щафета на старта на сезона за Световната купа по биатлон за сезон 2017/18.

Австрийците, които бяха представени от Лиза Тереза Хойзер и Симон Едер, завършиха състезанието в Йостерзунд за 37 минути и 17 секунди, като оставиха на 16,5 секунди зад себе си Германия (Ванеса Хинц и Ерик Лесер) и на 32,7 секунди Казахстан (Галина Вишневская и Максим Браун).

Хойзер и Едер показаха отлична стрелба и използваха едва два допълнителни патрона в хода на цялото състезание, докато в същото време Германия и Казахстан се нуждаеха от 10 и 5 допълнителни патрона.

Нашите представители Стефани Попова и Антон Синапов не успяха да завършат състезанието, след като бяха застигнати малко преди края с една обиколка.

Българите направиха две наказателни обиколки и използваха 11 допълнителни патрона, като в крайна сметка се движеха на 18-о място от 23 стартирали отбора.

По-късно през деня се проведе и смесената щафета, като нашия квартет завърши на 16-о място. Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Димитър Герджиков и Владимир Илиев изминаха трасето с общо време 1:14.78,9 часа, като финишираха на 3:46.9 минути зад победителите от Норвегия в състав Ингрид Ландмарк Тандреволд, Тирил Екхоф, Йоханес Тингнес Бьо и Емил Хелге Свендсен. С една наказателна обиколка, с 6 допълнителни патрона и пасив от 5.3 секунди на второ място остана щафетата на Италия.

Германия финишира на трета позиция на 6.4 секунди зад шампионите. Германските биатлонисти използваха 10 допълнителни патрона и не въртяха наказателни обиколки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови