Шифрин изпревари Вон по победи за Световната купа

OFFNews 24 януари 2023 в 18:42 3373 0

Ски

Снимка Getty Images

Микаела Шифрин вече е №1 при дамите

Американката Микаела Шифрин подобри рекорда на сънародничката си Линдзи Вон по победи за Световната купа по ски-алпийски дисциплини при дамите, след като спечели гигантския слалом в Кронплац, Италия.

Американската звезда на женските алпийски ски беше най-бърза и в двата манша и с общо време 2:00.61 минути записа своята победа номер 83, с което излече еднолично начело при жените. Победата е девета за Шифрин от началото на сезона и тя се доближи до общия рекорд на Ингемар Стенмарк от 86 победи, като може да го подобри още през настоящата кампания.

27-годишната Шифрин не даде шансове на конкурентките, като изпревари с 45 стотни втората в днешния старт Лара Гут-Бехрами от Швейцария и фаворитката на домакините Федерика Бриньоне (Италия) на 1.43 секунда.

Състезаващата се за България италианка Луиза Бертани остана на последното 53-о място от завършилите първия манш.

Микаела Шифрин води убедително в генералното класиране за Световната купа с 1417 точки, пред Лара Гут-Бехрами с 861 и Петра Влъхова (Словакия) с 846 точки.

В подреждането за малкия кристален глобус в дисциплината Шифрин е начело с 500 точки пред Марта Басино (Италия) 451 и Лара Гут-Бехрами (Швейцария) с 437 точки.

"Трудно ми е да намеря думи за това, което чувствам в момента. През днешния ден имаше всичко - стрес, спокойствие, нерви, въодушевление. Дълъг ден, чувствам се изтощена. Ще опитам да си поема дъх и да се насладя на момента", каза Шифрин пред Евроспорт.

"Нивото е много високо, конкуренцията е силна и трябваше да карам на предела на възможностите си, за да спечеля. Една грешка и си извън подиума, дори извън топ 10. Трябва да рискуваш, което понякога носи успех, понякога не", каза още американката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови