Шифрин посегна към уникален рекорд

OFFNews 05 февруари 2019 в 15:28 1875 0

23-годишната американка Микаела Шифрин направи първата крачка към уникален рекорд.

Тя спечели супергигантския слалом на световното първенство в Оре, Швеция и остава в битката за званието абсолютна световна шампионка, като спечели всички дисциплини.

Самото й участие в супергигантския слалом може да се приеме като малка изненада, защото дисциплината не беше от любимите й преди този сезон, като вече има три победи за Световната купа, а първата й дойде едва през декември 2018 година.

Очакванията бяха Шифрин да участва само в коронните й слалом и гигантски слалом и да пропусне останалите, но младата американка опроверга прогнозите и финишира първа за 1:04.89 минути. Среброто в Оре грабна италианката Софиа Годжа, на 0,02 секунди, а подиумът допълни швейцарката Корин Шутер, на 0,05 секунди, като това беше нейно първо призово класиране в голямо състезание.

Стартът ще се запомни с падането на американската суперзвезда Линдзи Вон, която допусна грешка още в началото на трасето, като се вряза в едно от флагчетата и състезанието й завърши в предпазните мрежи. Спасителният екип веднага се притече на помощ, но американката се изправи и се спусна до финала.

Големият въпрос е дали Вон ще кара и в спускането или това беше последният старт в знаменитата й кариера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови