Шведската щафета спечели олимпийската титла, провал за българите

OFFNews 23 февруари 2018 в 15:05 20396 1

Снимка БОК/Костадин Андонов

Шведската щафета сензационно спечели щафетата 4 по 7,5 км при мъжете на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг.

Така скандинавците спечелиха четвърти медал в Корея, с което надминаха очакванията. Квартетът на Швеция в състав Пепе Флеминг, Йеспер Нелин, Себастиан Самуелсон и Фредрик Линдстрьом завърши за 1:15,16.5 часа(0+7) и спечели първо в историята олимпийско злато.

Мъжката щафета се провежда от 1968 година насам, като досега победители са ставали само представители на СССР/Русия, Германия и Норвегия. Втори, на (+55,5, 1+12) се наредиха норвежците, като последният пост Емил Хегле Свендсен въртя допълнителна обиколка след последната стрелба, а трети са биатлонистите на Германия (+2,07.1, 3+10).

Българите претърпяха пълен провал, като бяха затворени с една обиколка заедно с отборите на Казахстан и Словакия.

Щафетата ни загуби шансове за прилично представяне още на първи пост, когато Красимир Анев изостана с минута и 40 секунди от лидера. Вторият пост Антон Синапов не изостана чак толкова, но разликата с увеличи.

На трети пост от нашите се пусна Димитър Герджиков, който влезе в наказателна обиколка още на първата си стрелба легнал и излезе на 16-а позиция от 18 отбора, след което беше затворен с една обиколка след шестата стрелба, което не позволи на Владимир Илиев да бяга на четвърти пост.

Така 8-ото място от Калгари 1988 си остана ненадминато постижение в историята на българския биатлон.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови