Шведски биатлонист получава смъртни заплахи

OFFNews 05 декември 2018 в 17:39 2098 0

Смъртни заплахи е получавал неведнъж шведският биатлонист Себастиан Самуелсон заради твърдата си позиция по въпроса за борбата с допинга и в частност системната му употреба от руски състезатели.

Биатлонистът често говори за допинг скандала в руския спорт. Той бойкотира старта за Световната купа в Тюмен и неведнъж призовава да не бъде възстановяван лиценза на руската антидопингова агенция РУСАДА.

"Писаха ми, че ще дойдат за мен на европейското първенство в Беларус. Пожелаваха ми да умра от рак или семейството ми да загине от ръцете на терористи", сподели притесненията си Самуелсон пред "Експресен".

Осемкратният олимпийски шампион от Норвегия Оле Ейнар Бьорндален изрази безпокойството си от ситуацията около Самуелсон.

"Ужасно е, че го заплашват. Това не е реакцията, която един спортист заслужава, когато се бори срещу допинга", каза легендарният норвежец.

Междувременно първото индивидуално състезание от Световната купа по биатлон при мъжете беше преместено от сряда за четвъртък.

Причина за отлагането с 24 часа на надпреварата 20 километра индивидуално беше гъстата мъгла в Поклюка (Словения). Намалената видимост на части от снежното трасе принуди организаторите да пренасрочат събитието за утре, когато трябва да се проведат и 15-те километра при жените.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови