Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Скандал за пари разтърси биатлона

OFFNews 12 октомври 2018 в 12:30 3388 0

Един от най-добрите ни биатлонисти Красимир Анев отново подпали скандал с федерацията. Вчера състезателят публикува гневен пост в профила си във Фейсбук. От него става ясно, че причината за гнева му е финансова.

"БФБ, целуваш ръка и *ъз, майка ти и баща ти целуват и ти увеличават заплатата. Какваш каквото мислиш (истината) и веднага твоите партньори те отрязват, размахват декларациии по медиите и правят всичко възможно, за да се предадеш. Но не са познали! Самоковци трудно се предаваме и каквото и да направят моите партньори, няма да ме откажат.

Р.S. За всички "Хейтъри" - ще живея живота си така, както аз искам, а не така както го правите всички вие. Да казваш истината и това, което мислиш, в днешно време не е на мода, но на мен не ми пука. “Мразете ме за това, че казвам каквото мисля и говоря с факти… и си живейте жалкия живот. ОК? завършва поста си Анев.

Президентът на федерацията Екатерина Дафовска разяснява пред "Меридиан Мач" причината Анев отново да е недоволен.

Президентът на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска разясни какви са претенциите на Красимир Анев. Един от най-добрите ни състезатели изригна с гневно съобщение във “Фейсбук”, с което подпали скандал в биатлона.

"Той винаги иска нещо. Този път претенциите му са за заплати и премии. Има основание за това, тъй като постигна успехи през изминалия сезон, който не беше никак лесен. Казах му, че ще си получи заплатите веднага след като подпише договора си с федерацията. Преди това няма как да стане. За премиите го помолих да изчака до края на годината, тъй като в момента събирам средствата от спонсорите. Искам да бъда ясна. Анев ще си вземе абсолютно всичко, което му е обещано и това му е гарантирано и от Управителния съвет на федерацията, не само лично от мен.

Той обаче бърза да хвърля обвинения. От заплати има да получава около 3000 лева, които го чакат в касата на федерацията. Ще ги вземе в момента, в който подпише договора си. Премиите са повече - около 17 000 лева. И тях ще си ги получи, но през декември. Защото, за да му ги платя сега, означава да спра цялата подготовка на останалата част от отбора.

Не знам защо единствено Красимир винаги е недоволен и има претенции. Само мога да кажа, че всичко през годините винаги е било съобразено спрямо него - индивидуална подготовка, избира в кои стартове да участва и в кои не. Дори му купихме нова кола за екипа. Взехме му Дачия на 2000 км. Гледаме да му е удобно, но всяка година, някъде по това време, той започва с едни и същи претенции”, завърши Дафовска.

Според нея Анев не подписва договор заради съдържащите се в него клаузи да не петни имиджа на федерацията, което той по думите й често правел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews