Скъсани кръстни връзки е диагнозата на падналия след скок от 142.5 м Давид Зийгел (видео)

OFFNews 22 януари 2019 в 12:21 2756 0

Скъсани предни кръстни връзки на коляното установиха лекарите след невероятно тежкото падане на Давид Зийгел на отборното състезание по ски-скок на шанцата в Закопане в събота. Операцията е планирана е следващите няколко дни. Младата германска надежда няма да се състезава повече до края на сезона, съобщиха от германската федерация.

Зийгел, който е един от най-красивите състезатели в този спорт и има огромен момичешки фен-клуб усука грозно коляното си след изключителен скок над размера на шанцата. Той прелетя 142,5 метра, което е повече от рекорда на шанцата преди началото на състезанието. Малко преди Зийгел обаче Щефан Крафт счупи дотогавашния рекорд, прелитайки 143 м. Той също се приземи тежко, но успя да се задържи на ските.

Зийгел попадна изненадващо в отбора на Германия, от който отпаднаха далеч по-титулуваните от него Рихард Фрайтаг, носителят на световната купа Зеверин Фройнд и олимпийския шампион Андреас Велингер. Въпреки младостта си Зийгел направи едни от най-силните скокове в състезанието и щеше да стане най-добре представилият се германец, ако се беше задържал на ските при втория си скок. Заради падането си обаче, той получи оценки от 9,5 и 10.

Германия поведе в състезанието още от първия скок, но падането на Зийгел даде шанс на Австрия, която остана на второ място само на една десета от точката.

Състезанието ще се запомни с изключително високия стандарт. Журито избра много висока стартова позиция и 7 отбора преминаха сбора от 1000 точки. В повечето състезания най-много един или два отбора минават тази граница. Оказа се обаче, че изборът, който доведе до толкова зрелищни скокове, е бил за сметка на безопасността на състезателите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови