Смъртни заплахи към норвежки биатлонист заради Путин

OFFNews 18 февруари 2020 в 11:58 2554 0

Норвежкият биатлонист Ветле Шастад Кристиансен разкри, че е получавал смъртни заплахи заради снимка с фланелка с лика на президента на Русия Владимир Путин.

Двукратният световен шампион с щафетата говори по повод подновеното съперничество между Русия и Норвегия в биатлона след изненадващата победа в спринта на световното първенство на Александър Логинов.

Лидерът на Норвегия Йоханес Тингнес Бьо изрази съмнение в победата като припомни неубедителните изяви на руснака през сезона досега, което беше намек, че може и да е употребил нещо забранено.

В резултат той получи много отрицателни коментари от руснаци в социалните мрежи, включително и заплахи. С подобен феномен се е сблъсквал и Кристиансен и той разказа за отрицателния си опит.

"Заради тази фланелка с Путин получих стотици пожелания да умра. Писаха ми предимно руснаци и украинци, както и норвежци. Интернет тролове има навсякъде", споделя биатлонистът.

Много любопитна е историята как той се сдобива с въпросната фланелка. Тя му е донесена от приятеля на сестра му Тирид, която е участвала на олимпиадата в ПьонгЧанг през 2018 година. На връщане той прави прекачване в Москва, като на летището купува на шега фланелката с Путин и я подарява на Кристиансен. Той я облича и качва също на шега кадъра в Инстаграм, като не подозира каква вълна негативи ще обере.

"Аз не се интересувам от политика и нямаше никакво подобно послание. Просто исках да изразя подкрепа за руските спортисти, които по това време бяха подложени на критики", казва норвежецът, който все пак признава, че повече не би облякъл нещо с лика на Путин. В норвежките медии го посъветваха да носи дрехи с Hello Kitty.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови