Среброто на Илиев позлатява федерацията по биатлон

OFFNews | 16 март 2019 в 13:15 | 1338 |1

Сребърният медал от световното по биатлон на Владимир Илиев ще увеличи значително финансирането на българската федерация в този спорт. Пари от държавата зависят от резултатите от предходната година, припомня "24 часа".

В момента биатлонът е поставен в трета категория, а от догодина ще премине в първа заради медала на Илиев в индивидуалния старт на 20 км. С медала Владо си осигури и участие в масовия старт на 15 км в неделя, в който участват 30-те най-добри биатлонисти.

С шанс за участие е и Красимир Анев, който е записан като трета резерва. До участие в масовия старт биват допускани всички медалисти от световното, като това са седем биатлонисти.

След това място намират състезателите от топ 15 в генералното класиране, които нямат медали. Те са десет до момента. Останалите участници са състезателите с най-много точки от световното в Швеция. Преди Анев като резерви са записани Клемен Бауер и Емилиен Жаклен.

Препоръчани материали
Марийчето

Рейтинг : 1000

16.03 2019 в 20:32 1
+ 0
- 0
Браво на момчетата, заслужават си парите. Но момичетата какво правят- не знам. Просто - много слаби класирания, винаги затворени на щафетите. По- добре е да няма женски отбор.