Страхотен Алберт Попов се класира на 13-то място в Аделбоден

OFFNews 12 януари 2020 в 15:50 1907 0

Водещият ни състезател в алпийските ски Алберт Попов записа ново силно класиране за Световната купа, след като завърши на 13-то място в слалома в швейцарския зимен център Аделбоден.

Българинът завърши първия манш на 27-мо място с време 54.54 секунди, но след това бе страхотен във втория манш, когато даде трето време от всички 30 състезатели.

Така Попов влезе в Топ 20 в два от последните три слалома в Световната купа. Нашето момче се изкачи с четири места в генералното класиране в слалома и вече заема 24-та позиция с 55 точки.

Иначе победата от днешното състезание отиде на сметката на представителя на домакините Даниел Юл. За щастие на местната публика, в топ 10 влязоха още двама негови сънародници – Рамон Ценхойзерн (4) и Лоик Меяр (9).

Юл поведе в класирането след първия манш, а във втория имаше проблеми, но все пак успя да ги преодолее, за да стигне до втора поредна победа в слалома.

На второ място завърши норвежката звезда в алпийските ски Хенрик Кристоферсен, а на почетната стълбичка се качи и Марко Шварц.

Ето и генералното класиране за Световната купа:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови