Страхотна Милена Тодорова влезе топ 30 на световното по биатлон, норвежка спечели титлата в спринта на 7,5 км

OFFNews 14 февруари 2020 в 18:01 2557 0

Изгряващата звезда на биатлона ни при жените Милена Тодорова записа добър резултат в динамичната дисциплина 7,5 км спринт на световното първенство в Антхолц-Антерселва (Италия).

Младата ни биатлонистка от Троян завъртя само една наказателна обиколка в хода на надпреварата и завърши на 27-а позиция в крайното класиране. Така тройната медалистка от световното за девойки Тодорова се класира за преследването в неделя.

Още две българки взеха участие в състезанието. Даниела Кадева и Мария Здравкова сбъркаха по три пъти и се класираха съответно 81-ва и 85-а.

Титлата спечели олимпийската вицешампионка от Пьончан 2018 Марте Олсбу Рьозеланд от Норвегия. Тя пропусна една мишена във втората си стрелба и измина трасето за 21:13.1 минути.

Сребърното отличие спечели Сюзан Дънкли, която повали всичките 10 мишени, но финишира на 6.8 секунди след победителката.

Трета изненадващо се нареди чехкинята Луцие Хърватова с една грешка в стрелбата и пасив от 21.3 секунди.

"Това е мечта, която имах толкова дълго време. Това беше моята цел - да спечеля златен медал, тъй като много харесвам Антхолц. Да имам титла е много, много ценно за мен", каза шампионката след състезанието.

За Рьозеланд това е второ злато от шампионата в Италия, след като вчера тя стана шампионка и със смесената щафета на Норвегия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови