Суперзвездата Шифрин доведе и майка си в Банско

OFFNews 20 януари 2020 в 19:07 5887 3

Снимка Иван Обрейков

Микаела Шифрин пред хотела си в Банско.

Американската суперзвезда в алпийските ски Микаела Шифрин пристигна заедно с майка си за стартовете от Световната купа по ски в Банско през уикенда.

В България вече е и Естер Ледецка от Чехия, олимпийска шампионка едновременно в сноуборда, и в ските.

“Пистите са много добре подготвени и всичко е според изискванията. Трасето наистина изглежда изключително. Снегът е много твърд, но безопасността на състезателките е осигурена. Както можеше да се очаква, организацията е отлична.

Впечатлен съм от трасето и скоковете, а от опит знам, че никак не е лесно да се подготви писта с такъв профил.

Никак не е лесно да се карат ски на такова трасе и съм сигурен, че на участничките в състезанията ще им е доста трудно, но и така трябва да бъде, защото това е тяхната работа”, коментира Жан-Филип Вюлие, състезателен директор на скоростните дисциплини при жените в Международната федерация по ски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12392

3

мгергов

21.01 2020 в 14:27

Още само три дни до най-голямото спортно събитие. Ще е суупер яко

4000

2

KalugerovaM

21.01 2020 в 13:27


Организацията и предварителната подготовка за това събитие не ги слагам под съмнение обезателно. Остава само да чакаме уикенда да дойде и по-бързо и да хвърчим натам. А щом и ски звездите са дошли и по-рано, значи всичко изглежда да бъде много вълнуващо.

4000

1

Biser

21.01 2020 в 12:28

Шифрин е страхотна спортистка, световна класа. Направо си е Меси-то на женските ски. Супер, че е вече тук, голяма реклама за Банско. Чакам с интерес да видя как ще се справи в Банско. Сигурно ще е първа, стискам й палци.