Вирус постави под карантина 1200 охранители в Пьонгчанг

OFFNews 06 февруари 2018 в 13:58 2998 0

Снимка Facebook: PyeongChang 2018

1200 души от охранителния персонал, който е ангажиран със зимните Олимпийски игри в Пьонгчанг, са поставени под карантина заради норовирус, който предизвиква стомашно-чревно разстройство.

Във вторник 36 души са заболелите, което предизвика незабавната реакция на организаторите, които взеха мерки, за да ограничат разпространението на епидемията.

"Няколко района са поставени под карантина, за да спрем разпространението на инфекцията сред зрители и състезатели. Сега около 1200 души от службата за безопасност временно не работят. Те са заменени от армейски подразделения. Този вирус не е опасен - обичайно след два дни симптомите изчезват", коментира изпълнителният директор на Олимпийските игри Кристоф Дюби.

Симптомите на норовируса включват гадене, повръщане, диария, стомашни и мускулни болки, главоболие и температура. Произходът на вируса на този етап не е установен, като домакините проверяват питейната вода и хранителните продукти, които са използвани от заразените. Програма Хоризонт Спорт вирус карантина Олимпиада

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови