Владимир Илиев: Не трябва да бъда отписван

OFFNews 03 декември 2019 в 10:03 1975 0

Най-успешният български биатлонист Владимир Илиева постави за основна цел през сезона световното първенство. Мондиалът ще се проведе от 12 до 23 февруари в Италия. 32-годишният троянец стартира великолепно състезателната година. Той завърши десети на спирнта в Йостерзунд, Швеция.

Българинът допусна две грешки в стрелбата, а само с една по-малко влизаше в тройката. На същото трасе Владимир завоюва сребърен медал от световното първенство през тази година.

“Имаше напрежение преди старта. Знаех, че съм в добра форма, но нямах представа какво е състоянието на конкурентите. В хода на състезанието се движех добре. Единият пропуснат изстрел беше много близо да влезе”, разказа за “България Днес” Илиев.

“Важно е да се класирам колкото се може по-напред в Световната купа, за да са доволни спонсорите. Хубаво е, че тази година световното първенство е преди европейското. Ще бъдем достатъчно свежи. Обикновено останалите биатлонисти почиват за европейското, а ние трябва да участваме в него”, обясни той.

Илиев призна как е направил леки промени в подготовката.

“Подходих по-спокойно и направих повече спринтови тренировки. Затова се получи това добро чувство по трасето. Ако има съвпадение при нацелване на намазването на ските и други фактори, не трябва да бъда отписван за всяко едно състезание. Важното е да се уцели точния момент”, допълни ветеранът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови