Владимир Илиев очерта целите си за сезона

OFFNews 30 ноември 2019 в 10:08 1782 0

Днес в шведския зимен център Йостерсунд стартира световната купа по биатлон. На трасето там през март Владимир Илиев стана първият българин, спечелил медал от световно първенство при мъжете.

Троянецът се пребори за среброто в индивидуалния старт на 20 км. Илиев говори за целите и очакванията си от новия сезон пред "24 часа".

"Аз по принцип тръгвам по-трудно в сезона. Надявам се сега ситуацията да се промени. Предполагам, че като стъпя на трасето, в главата ми ще нахлуят хубавите спомени. Така се случва, че стартовете в Йостерсунд са близо тази година заради световното през март, а сега по традиция там стартира сезонът.

Целите ми са добро представяне на световното и европейското първенство. Дано се запазя здрав до тях. За нас, българите, които участваме и на двете, тази година е по-удачният вариант, при който първо ще е световното, а после европейското.

С всяка година ставам по-опитен, ориентирам се по-добре в ситуациите. Трябва да използвам това, за да постигам по-предни класирания", коментира Владимир Илиев, който отчете като много положителен факта, че вече е обвързан с националката по биатлон Милена Тодорова, тъй като тя ще му оказва подкрепа и далеч от родината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови