Звезда спира с биатлона заради проблеми със сърцето

OFFNews 24 декември 2018 в 17:35 3268 1

Руският биатлонист Антон Шипулин е пред обявяване на съдбоносното решение за прекратяване на кариерата. Олимпийският шампион от Сочи 2014 изпраща тежка година - първо не беше допуснат до участие на игрите в Пьончанг, а за последно името му беше замесено в разследване на австрийската полиция за употреба на допинг от страна на руския отбор.

31-годишният Шипулин не се е състезавал през настоящия сезон. Първото му състезание ще бъде на 29 декември, когато ще кара в старта на стадиона в Гелзенкирхен заедно с Екатерина Юрлова - Перхт.

За намеренията на Шипулин намекна още преди време руският коментатор Дмитрий Губерниев. Шипулин има титла от Сочи с щафетата, както и бронз от Ванкувър 2010. Той е световен шампион за 2017 година и има общо шест подиума от планетарни форуми.

Официално Шипулин ще посочи проблеми със сърцето. Сестра му - Анастасия Кузмина, която се състезава за Словакия, смята, че брат й е уморен от непрекъснатото замесване на името му с употребата на допинг, макар да не е давал положителна проба.

"На негово място отдавна да бях спряла със спорта", коментира Кузмина, която също кара последен сезон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11730

1

Батко

25.12 2018 в 12:18

Как никой не се поинтересува от Фуркад или Бьо. Как така франсето тичаше като антилопка в Олимпийската година, а сега го няма никакъв? Просто Шипулин е звезда, която привлича симпатии, а биатлонът стана много гледан спорт. Руснак някак не бива да засенчва фаворитите на IBU. Обаче така техните хора стават антипатични. Впрочем е добре да се даде мненшето на Бьарндален - кпаля, който се чуди как така неговите колеги в националния на Норвегшя са все астматици.