Арестуваха актьор, инсценирал расистко и хомофобско нападение срещу себе си

OFFNews 22 февруари 2019 в 13:50 3496 1

Арестуваха актьор, инсценирал расистко и хомофобско нападение срещу себе си, защото не бил доволен от заплащането, което получавал за участието си в сериала "Империя". 

Джуси Смолет написал на двама братя чек за 3500 долара. Освен това той им дал и 100 долара, за да купят въже, маски за ски, ръкавици и червени бейзболни шапки, като тези от предизборната кампания на Тръмп, съобщи шефът на полицията в Чикаго Еди Джонсън, цитиран от Ройтерс.

Самото "нападение" станало на 29 януари. За него Смолет обяви, че двама мъже са го удряли и са сложили на врата му примка, като междувременно са крещяли "Да направим Америка велика отново" - основният слоган на Тръмп. Актьорът твърдеше и че е залят от нападателите с течност, чийто произход не може да се определи.

Смолет беше арестуван в четвъртък и е обвинен в измамване на полицията за предполагаемото нападение. 

Полицията не разкрива какво е заплащането, което Смолет е получавал за работата си в "Империя". Не е ясно и по какъв начин актьорът се е надявал мнимото нападение да повиши заплатата му.

"Смолет се възползва от болката и гнева към расизма, за да промотира кариерата си", каза Джонсън и призова актьора да се извини публично за постъпката си. 

"Притеснявам се, че сега престъпленията от омраза ще бъдат приемани от обществото със силен скептицизъм", коментира той и допълни: "Надявам се семействата, които са жертви на насилие с огнестрелно оръжие в този град, да получаваха толкова внимание".

Ако Джуси Смолет бъде осъден, той е застрашен от между една и три години затвор. 

20th Century Fox, чиято продукция е сериалът, в който играе Смолет, обявиха, че актьорът се е върнал на снимачната площадка, но те внимателно разглеждат случая и обмислят действията си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови