Арета Франклин е оставила 3 завещания

OFFNews 21 май 2019 в 14:55 2313 0

Три написани на ръка завещания са били открити в дома на кралицата на соул музиката Арета Франклин. 

Завещанията са намерени няколко месеца след кончината ѝ. Франклин почина през август 2018 г. на 76-годишна възраст от рак на панкреаса.

След смъртта ѝ семейството ѝ съобщи, че тя не е оставила завещание.

Едно от неизвестните досега завещание носи дата от март 2014 година и е било пъхнато под възглавница в дневната на певицата, съобщи неин адвокат, цитиран от Би Би Си. То било оставено в тетрадка със спирала. В него Франклин изразява желанието си да остави състоянието си на семейството си, казва адв. Дейвид Бенет. На места почеркът е нечетлив, има задраскани думи и добавени фрази в полетата на общо 4-те страници, обясни юристът. Бенет е адвокат на певицата от над 40 години. В понеделник той е внесъл в съда завещанията, уведомявайки съдията, че не е сигурен дали те имат юридическа стойност според закона в щата Мичиган.

Адвокатът съобщи още, че четиримата сина на Франклин са уведомени за завещанията и че все още не е постигнато споразумение дали да бъдат смятани за законни. Двама от синовете имат възражения по документите, добавя той. Предстои съдебно изслушване на 12 юни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови