Боб Дилън: Отвратен съм от насилствената смърт на Джордж Флойд

OFFNews 13 юни 2020 в 14:55 3446 0

В извънредно интервю за в. "Ню Йорк таймс" Боб Дилън заяви, че e отвратен от смъртта на Джордж Флойд. В първото от 2017 година насам интервю, Дилън изказа също съжаление, че той не е написал класиката на "Ролинг стоунс", парчето "Angie", съобщава Ройтерс, цитиран от БТА.

Американският бард беше интервюиран във връзка с предстоящото излизане на новия му албум "Rough and Rowdy Ways", който ще бъде издаден на 19 юни. Седемдесет и девет годишният музикант пусна от него през тази година три сингъла. Единият от тях, "Murder Must Foul" беше с продължителност 17 минути и се връщаше към убийството на президента Кенеди през 1963 година.

"Най-новите ми песни идват като поток от съзнанието. Стиховете са от реалния свят, не са метафори. Те сякаш сами се написаха и разчитаха на мен, за да ги изпея", коментира в интервюто Нобеловият лауреат за литература Боб Дилън.

Запитан за мнението му относно смъртта след полицейско насилие на афроамериканеца Джордж Флойд, бардът призна, че бил "отвратен от начина, по който този човек бил измъчван до смърт, една безпределно грозна картина..." Дилън изрази надеждата подобни случки никога да не се повтарят и изрази съболезнованията си на семейството на загиналия.

Музикантът изяви задоволството си от работата си с "Игълс" и "Ролинг стоунс", някои от културните препратки в новия му албум, обхващаш последните пет десетилетия. Запитан за коя песен съжалява, че той не е написал за "Стоунс" Дилън посочи на първо място "Angie". И в по-малка степен "Ventilator Blues" и "Wild Horses".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови