#BoysDanceToo: Стотици мъже танцуват в подкрепа на принц Джордж, след като водеща му се присмя, че учи балет

OFFNews 28 август 2019 в 14:35 2923 0

Снимка БиТиВи

Водещата на “Добро утро, Америка” Лара Спенсър се присмя в ефир на британския принц Джордж, че искал да учи балет. Реакцията ѝ доведе до сериозно недоволство в социалните мрежи и стотици балетисти се притекоха на помощ на малкия принц, съобщава БиТиВи.

По време на предаването Спенсър коментира новината, че британският престолонаследник искал да учи балет. “Ще видим колко дълго ще продължи това”, коментира с подигравателен тон водещата. 

Нейната реакция предизвика сериозно недоволство в социалните мрежи, където се появиха хаштагове като “Момчетата също танцуват” (#BoysDanceToo) и #MeTuTu (“туту” на английски означава балетна пачка).

Стотици мъже публикуваха онлайн видеа, на които танцуват с окуражителни думи към принц Джордж, че няма нищо срамно в това момче да танцува балет.

На “Таймс скуеър” в Ню Йорк се проведе и флашмоб, в който участваха над 300 души – много от тях професионални балетисти – в подкрепа на твърдението, че и момчетата танцуват

Други професионалисти предизвикаха водещата да се опита да изтанцува балетно съчетание в ефир. "Това ще бъде далеч по-смешно, отколкото да се подигравате на 6-годишно момче", пише един потребител.

След масовото недоволство и негативни коментари по адрес на Лара Спенсър, водещата побърза да се извини в ефир.
“Издъних се, така е. Коментарът ми за танците беше безчувствен. Беше глупаво и много се извинявам”, каза тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови