Челси Клинтън е една от 100-те жени на Би Би Си

Василена Иванова 22 ноември 2018 в 14:09 3785 3

Снимка Twitter

Дъщерята на бившия американски президент Бил Клинтън и бившия кандидат за президент Хилъри Клинтън е избрана за една от 100-те жени на Би Би Си.

В интервю пред радиото на Би Би Си тя разказва повече за семейството си и за бъдещата си работа.

Челси Клинтън казва, че публичните очакванията към майка ѝ „винаги са били много различни“ в сравнение с тези към баща ѝ. По думите ѝ Бил Клинтън винаги е подкрепял Хилъри в нейната работа, но добавя, че би било нелоялно да се каже, че нейните постижения са получили една и съща ясна оценка като тази на баща ѝ.

Клинтън разказва случка в Арканзас 1980 г., когато върху Хилъри Клинтън е било указано голямо напрежение относно фамилията ѝ, която по онова време е Родъм. „Накрая майка ми го направи, защото ѝ се струваше толкова глупава борба и искаше да се съсредоточи върху работата, към която се чувстваше призвана.“

Интересен е фактът, че Челси, която към момента е заместник-председател на организацията с нестопанска цел "Фондация Клинтън", не отрича възможността да гради кариера в политиката. Тя заявява, че няма скорошни планове да се кандидатира за длъжност, но не я изключва в бъдеще.

„Макар че със сигурност не е сега, това не означава никога, защото се надявам, че всеки, който го е грижа за бъдещето на нашата страна, ще се почувства по този начин. Независимо дали мисли да се кандидатира за местен училищен съвет или президент".

Тя добавя, че се надява повече хора да замислят за кандидатура в кабинета, защото това ще "служи на нас, за да имаме по-добър избор в избирателната урна".

Към момента Челси Клинтън е издала две детски книги с картинки, в които показва силни и успели жени.

Една от жените в книгата ѝ е Каролин Хершел, астроном, открил осем комети през 18-ти век, но е по-малко известна от брат си Уилям, който е открил Уран.

"Мисля, че е изключително важно, особено сега, да осветим толкова много жени, които са помогнали да се донесе знание в света - не само в науката, но и в много други области ."

Какво е "100 жени на Би Би Си"?

Тази година медията избира 100 влиятелни и вдъхновяващи жени по света и споделя техните истории.

Въпреки техните постижения те са засенчени от работата на роднини от мъжки пол. Именно поради тази причини Би Би Си иска да ги покаже.

„Това е една значима година за правата на жените по цялото земно кълбо, така че през 2018 г. "Би Би Си 100 жени" ще отрази жените, които използват страст и непримиримост, за да предизвикат истинска промяна в света около тях“, пишат от медията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11698

3

Johann

27.11 2018 в 22:04

Има още много за дейността на тази "заслужила" щерка,включително и за далаверите на мъжа и т.н. Само цитирам част от написаното за нея в книгата Ship of Fools на журналиста Tucker Carlson.

11698

2

Johann

27.11 2018 в 22:01

Тия от БиБиСи или са се побъркали или се гласят да получат пари от сем.Клинтънови. Поради каква причина е в групата на 100-те жени. На 23 год. започва работа в компанията McKinsley на приятел на семейството с запалта от $120 000 на год.След 3 год. започва работа в др.компания "Avenue Capital Group" като аналитик на химическата индустрия без изобщо да е химик по образование,2011 год когато майка и Х.Клинтън се гласи да бъде президент тя е назначена в NBC със заплата от $600 000 годишно като специален кореспондент като за това време е направила три предавания-отиване до Кения за да види как се грижат за слоновете сираци, участва в предаването с родители на осиновени деца, интервя с анимирания гущер на застрахователната компания Gejco. Общо за тези години в NBC-са се събрали 58 мин ефирно време или по $26.724/мин. Понеже Университета в Минесота нямат пари да платят на Хилари$275 000 за изказване, те плащат на Челси $65 000 като тя само обикаля по кампуса на университета. И още много ...

12362

1

Хуан

22.11 2018 в 15:11

Одобрявам като цяло инициативата на Би Би Си, ама точно па Челси да бухнат там. Сигурно някой син на президент, работейки във фондацията на тате, е написал една книжка за успял мъж и е станал по-известен от Челситу. Такива новини само наливат вода в мелницата на противниците на равноправието на половете.