Дженифър Лоурънс разказа за тормоза, който е търпяла като неизвестна актриса

OFFNews 18 октомври 2017 в 16:46 13364 3

Снимка Instagram

Дженифър Лоурънс разказа, че в началото на кариерата си е била принудена да се съблече гола пред филмови продуценти, които й казали, че трябва да отслабне.

В реч по време на събитието "Жените в Холивуд", организирано от списание Elle, 27-годишната актриса сподели, че била напълно безсилна в дадената ситуация, тъй като е била неизвестна актриса.

"Сега славата ми ме пази от подобни обиди. В един идеален свят всички ще бъдем третирани по един и същи начин, но дотогава ще дам своя глас на всяко момче, момиче, мъж или жена, които смятат, че не могат да се защитят в дадена ситуация", каза тя.

Актрисата, която спечели "Оскар" през 2013 година за ролята си в "Наръчник на оптимиста", разказа на публиката за прослушване за филм, по време на което продуцентката я накарала да се съблече почти гола. Тя описа преживяването като „унизително“, тъй като е трябвало да застане до момичета, които били по-слаби от нея.

"Казаха ми, че трябва да отслабна със 7 килограма за две седмици. Едно от момичетата преди мен беше уволнено, защото не беше успяло да отслабне достатъчно бързо", добави тя.

Лорънс каза, че продуцентката й е казала да използва свои голи снимки като „вдъхновение“ за диетата си.

"След това говорих с друг продуцент, който каза, че не вижда защо са ме карали да отслабвам. Тогава се почувствах зле, тъй като бях позволила на тази история да ми повлияе". Тя обясни, че си е замълчала, защото е смятала, че трябва да го направи, за да си пробие път в Холивуд.

Речта на Лоурънс е провокирана от скандала с продуцента Харви Уайнстийн и обвиненията в сексуален тормоз срещу него, което доведе до по-откритото говорене за сексуалния тормоз и сексуалните посегателства над жените във филмовата индустрия.

Дженифър Лоурънс е работила и с Харви Уайнстийн - във филма "Наръчник на оптимиста". След началото на скандала тя заяви: "Такъв тормоз е непростим и абсолютно разстройващ. Работих с него преди пет години и не съм изпитвала лично никаква форма на тормоз от негова страна, нито съм знаела за тези случаи". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8915

2

stoyiv

14.11 2017 в 13:12

Много интересно. Хайде сега жените, които участват в разните му там фитнес конкурси, да се оплачат. Казали ѝ, че трябва да отслабне за ролята. Според нея това било тормоз. Егати тъпотията!

21061

1

рамбо

18.10 2017 в 19:07

Станаха банални вече тия "тормозени" холивудски напудрени кифли. И като правило всички се сещат за това след много години и нито една от тях не е подала оплакване в полицията на времето. Да си бяха стояли на село да доят кравите никой нямаше да ги тормози. Сега , след като са станали милионерки се сетиха, смешно е просто.