Ема Томпсън отказва да работи с 'легендата на анимацията' Джон Ласитър заради непристойното му поведение

OFFNews 28 февруари 2019 в 14:15 2636 0

Британската актриса и двукратна носителка на Оскар Ема Томпсън обясни в писмо защо не желае да работи с бившия творчески директор на студиата "Пиксар" и "Уолт Дисни анимейшън" Джон Ласитър и защо е отказала участие в анимационен филм под негово ръководство, съобщават Асошиейтед прес и Франс прес.

Ема Томпсън, която трябваше да озвучава персонаж в анимацията "Luck", съобщи през януари, че се оттегля от проекта, след като от продуцентската компания "Скайданс" наеха Джон Ласитър.

Съоснователят на студио "Пиксар" беше принуден да напусне компания "Дисни" миналата година, след като срещу него бяха отправени обвинения в непристойно поведение. В писмото си до Дейвид Елисън - син на милиардера Лари Елисън и основател на "Скайданс", Ема Томпсън споделя, че ѝ се струва "странно" решението да бъде нает човек с опетнено реноме като Джон Ласитър, имайки предвид настоящия климат.

"Ако един мъж е докосвал жени по непристоен начин в продължение на десетилетия, защо една жена ще иска да работи за него, ако единствената причина, която му пречи да продължи да го прави, е, че договорът му го задължава да се държи професионално?", пише Ема Томпсън.

„Наясно съм, че вековното отношение към телата на жените, независимо дали на тях им харесва или не, няма да се променят за една нощ – заключава актрисата. – Нито за една година. Но също така съм наясно, че ако хората, които могат да говорят за това – като мен – не го правят, едва ли дори и поколението на дъщеря ми ще бъде по-защитено“

Решението на компанията да наеме 62-годишния Джон Ласитър, смятан за живата легенда на съвременната анимация, беше посрещнато с известно неодобрение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови