Испанският съд постанови, че Хулио Иглесиас е баща на 43-годишен мъж

OFFNews 11 юли 2019 в 17:06 4038 0

Снимка REUTERS/Jorge Adorno

Испанският съд постанови, че световноизвестният певец Хулио Иглесиас е биологичният баща на 43–годишен испанец с решение, публикувано в сряда, предава Си Ен Ен.

Съдията Хосе Мигел Борт Руис подчертава „много очевидната физическа прилика“ между певеца и Хавиер Санчез-Сантош, който публично говори за борбата си да бъде признат за биологичен син на Иглесиас.

Според съда има достатъчно улики за определяне на бащинството, като също изтъква, че Иглесиас е отказал да даде възможност за събиране на биологични доказателства.

Адвокатът на Хулио Иглесиас Фернандо Фаломир казва пред Си Ен Ен, че певецът ще обжалва решението и заявява, че той няма да откаже да се подложи на ДНК тест при определени обстоятелства, които са част от процеса на обжалване.

Санчез отдавна прави опити да бъде призната роднинската му връзка с Иглесиас. Майката на Санчез е португалска танцьорка, с която певецът имал любовна връзка, докато бил женен за журналистката и модел Исабел Прейслер.

През лятото на 2017 г. адвокатът на ищеца увери, че тестът за бащинство показал, че клиентът му е син на певеца. Иглесиас обаче не признаваше това. Детектив бе открил материал за извършване на ДНК изследване в боклукчийска кофа в САЩ.

Майката на Хавиер Санчез-Сантош и самият той водят дългогодишна битка за бащинство с Иглесиас. През 1992 г. испански съдия постановил, че певецът е наистина баща на Санчез-Сантош, но решението е отменено по жалба през 1994 г., според предава испанското издание “Ел Паис“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови