Каръците, които отказаха роли в Game of Thrones

Стефан Йончев 21 юли 2017 в 18:18 24596 0

Повечето актьори вероятно биха се радвали да получат роля в Игра на тронове. Доста знаменитости са се опитвали да постигнат това, но без голям успех.

Но е имало и други. Не са един и двама артистите, които са били поканени в култовия сериал на НВО, но са отказали. Причините са различни. Някои са се отказали, защото парите били малко. Други - заради изтощителния снимачен график. А трети - просто защото не са вярвали в успеха на историята, вдъхновена от "Песен за огън и лед" на Джордж Р. Р. Мартин.

Тамзин Мърчант

Преди Емилия Кларк да получи международната си слава като Денерис Таргариен, Тамзин Мърчант бе първоначално избрана за Майка на драконите в оригиналния, неизлъчван първи епизод.

Първата версия на пилотния епизод била, според сценаристите Д. Б. Вайс и Давид Бениоф, "огромен проблем" и 90 процента от нея трябвало да бъде пренаправена. "Имахме страхотната възможност, когато от HBO решиха да продължат поредицата, въпреки всичките проблеми с пилотния епизод. Получихме шанса да се върнем обратно и да го пренапишем".

Когато HBO подновява снимането, Мърчант отпада от проекта поради "неясни причини" и преминава към сериала "Салем", отстъпвайки сцената на Кларк.

Дженифър Или

Мърчант не е единствената знаменитост, отстъпила от сериала след проблемите с първоначалния пилотен епизод. Звездата от "Гордост и предразсъдъци" Дженифър Или също е участвала в Game of Thrones. В първата версия на първия епизод тя е Катлин Старк, но се отказва ot сериала защото не можела да вмести в графика си повторните снимки.

След оттеглянето си от Game of Thrones тя участва във филми като "Речта на краля", "Агенти на съдбата" и "Враг номер едно". Също така получава роля в телевизионният сериал "Един надарен човек", така че кариерата й не е пострадала кой знае колко заради решението й да пропусне ролята, която в крайна сметка отива при Мишел Феърли.

Джейми Кембъл Бауър

Още един актьор от оригиналния първи епизод, който е отпаднал е Джейми Кембъл Бауър. Той е участвал също в "Здрач" и "Хари Потър". Неговата роля е била на Ваймар Ройс от Нощния страж. Но когато излязъл графикът за повторните снимки се оказал недостъпен. Около същото това време актьорът участвал в сериала "Камелот" и се подготвял за главна роля във филма "Реликвите на смъртните".

Ваймар Ройс е заменен от Роб Остлер. Това едва ли е довело до голям срив в кариерата му, защото така или иначе, защото Ройс е убит още във въвеждащата сцена.

Брайън Кокс

Имайки предвид впечатляващата му кариера, Шотландският актьор Брайън Кокс изглежда като добър избор за някой от царете на Седемте Кралства и някой от шоуто вероятно е споделял това мнение.

И досега не се знае за кой образ е бил предвиден той, но Кокс признава, че му е била предложена роля в началото, но той отказал заради ниска заплата. Той казва пред Vodzilla: "...глупаво отказах в ранните дни, защото не предлагаха достатъчно пари. Сега имат повече пари. Бях глупав. Аз бях глупав, отказът беше глупав, защото сега съм напълно пристрастен". 

Доминик Уест

Въпреки че не е сигурно за коя роля е бил избран първоначално, мнозина подозират, че звездата от "Аферата" е трябвало да бъде Манс Рейдър, бившият брат от Нощния страж, станал известен като "Краля отвъд Стената", след като се присъединява към Свободния народ.

Каквато и да е била ролята, Уест заявява пред Huffington Post, че трябвало да откаже "прекрасната роля" поради семейни причини.

"Беше ми предложено нещо в "Игра на тронове" и за съжеление не го бях гледал, но племенникът ми и баща му ми казаха:

"Боже, това е единственият велик филм в момента!" И аз се почувствах ужасно, защото тъкмо им бях отказал... Беше добра роля, прекрасна роля и ще съжалявам..."

Джилиан Андерсън

Джилиан Андерсън (Съли от "Досиетата Х")  също е трябвала да каже "Не, благодаря!" на шанса си в "Игра на тронове" поради задълженията си като родител.

И докато тя не е споделила коя роля е можело да й бъде предложена, мнозина смятат, че заради червените й кичури е добър избор за Мелисандра, Червената жрица.

Джонатан Прайс

Феновете на сериала несъмнено ще разпознаят Прайс като актьорът, въплътил двуличния Върховен врабец в пети и шести сезон. Но вярвате ли или не, той всъщност е бил поканен да участва във филма дълго преди това - и е отказал.

Това, което по-късно го е накарало да размисли, са личността и присъствието на Върховния врабец.

Пердита Уийкс

Актрисата от "Династията на Тюдорите" и "Страшната Пени" е била избрана да играе като Розлин Фрей, съпругата на Едмюр Тъли, но се отказва поради отдадеността си към друга поредица - "Еретиците" - и необходимостта да бъде 6 месеца във Румъния. Появява се един проблем обаче - Румънското правителство не им позволява да заснемат филма и целият проект се проваля така или иначе.

Уийкс споделя пред The Daily Mail: "Отхвърлих участие в "Игра на тронове", за да взема ролята и дори се молех на продуцентите, след като чух новините за Румъния, но вече беше твърде късно."

В крайна сметка ролята отива при Александра Даулинг, но Уийкс не е пропуснала толкова много. Героинята й участва само в един епизод и отсъства дори при повторната поява на съпруга й в сезон 6.

Рей Стивънсън

Ирландецът Рей Стивънсън също е имал шанса да участва в първите епизоди на шоуто, но той заявява пред Movies.com, че е отказал, защото не е искал да се присъединява към телевизионната сцена по това време.

Лили Алън

Яра и Теон Грейджой, които са брат и сестра във филма, е трябвало да бъдат изиграни от актьори, които са брат и сестра и в живота.

Певицата Лили Алън обаче отказва ролята на Яра Грейджой, за разлика от брат си Алфи Алън, който взима ролята на Теон Грейджой, заради сцената на коня, в която той е щял да я опипва. Когато разбира какво включва участието й, тя казва "Не, благодаря!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови