Кейт Мидълтън се бори за намаляване на смъртността при родилките и новородените

OFFNews 27 февруари 2018 в 19:07 25155 0

Снимка PA

Бременната с третото си дете Кейт Мидълтън посети Кралския колеж по акушерство и гинекология, за да научи повече за здравните програми на колежа, насочени към намаляване на смъртността при майките и новородените в световен мащаб.

Кейт очаква третото си дете през април. 

Кейт Мидътън ще бъде патрон на колежа, както и на кампанията „Nursing Now“, насочена към специализирано обучение на медицинските сестри, съобщиха от Кенсингтън Палас.

Херцогинята на Кеймбридж участва и в кръгла маса за борба със стигмата около здравето на жените - особено за психичното здраве на майката.

„Ние сме много благодарни на Нейно кралско величие, чиято подкрепа ще ни помогне да повишим популярността на благотворителната ни организация, която защитава предоставянето на висококачествено здравеопазване на жените в страната и извън нея. Знаем, че майчиното здраве и психическото благополучие са проблем, близък до сърцето на херцогинята. Надяваме се, че тази нова връзка ще се основава на нашата работа за подобряване на здравеопазването на жените навсякъде и ще гарантира, че вижданията на майките относно грижите, които получават, са в основата на всичко, което правим“, заяви в изявление професор Лесли Регън, декан на колежа.

Миналата година Кейт коментира реалността на майчинството в силна реч, като призна, че и тя е имала трудни моменти.

„Нищо не може наистина да ви подготви за това, което означава да сте майка. Тази задача е изпълнена със сложна комбинация на радост, изтощение, любов и тревога. Вашата идентичност се променя за една нощ“, сподели Мидълтън и добави, че жените трябва да се грижат и за емоционалното си здраве.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови