Критикуваха Кайли Дженър заради парти с тема ''Историята на прислужницата''

OFFNews 11 юни 2019 в 16:55 4985 0

Снимка Кайли Дженър

Когато Кайли Дженър публикува нов пост в социалните мрежи, тя получава хиляди лайкове и реакции, повечето от които комплименти и възхищения. Този път обаче не се получи.

Абсолютната Инстаграм звезда беше критикувана, след като пусна снимки от парти с тема "Историята на прислужницата" (Handmaid's Tale). Сериалът, създаден по романа на Мартарет Атууд, проследява жена, принудена да живее като заложница в дистопично общество в близкото бъдеще. В тоталитарния Гилеад властват изкривени традиционни ценности, а правата на жените не съществуват. Тъй като раждаемостта намалява, тези слугини са принудени да имат деца за богатите и силните.

Дженър бе организирала партито за своята приятелка Анастасия Караниколау.

Кайли публикува видеа и снимки от вечерта, като гостите са облечени в червени роби и бели шапки, каквито носят прислужниците в сериала. 

Във видео звездата приветства своите приятелки, казвайки: „Похвалете се дами. Добре дошли. Знаете, че „Историята на прислужницата” е любимото ми шоу. Добре дошли в Гилеад”.

Вижте тази публикация в Instagram.

Kylie throwing a themed birthday party for @stassiebaby and the premiere of @handmaidsonhulu who watched the show? I watched most of it it’s so good

Публикация, споделена от Kylie Jenner News (@kyliesnapchat) на

Много от последователите на Кайли обаче не одобриха темата за партито. 

Коментирайки темата, един потребител от Инстаграм пише: "Това е погрешно на толкова много нива. Дяволски глупаво е да се празнува на гърба на робството на жените и това само показва колко невежи са Кайли и нейните приятелки. Те очевидно не разбират темата на книгата или телевизионния сериал ... постъпката им е срамна". Друг потребител в Туитър коментира, че не е никак забавно да се облечеш като жена, която е изнасилвана и няма човешки права.

Някои потребители припомниха неотдавнашната промяна на законодателство за абортите в редица американски щати, като обявиха, че Кайли и нейните „привилегировани“ приятели изобщо не знаят какво правят.

Алабама е последният щат, който прие забраната на абортите, дори и в случаите на изнасилване и кръвосмешение. Шестнадесет други щата се опитват да наложат нови ограничения върху абортите.

По време на неотдавнашните протести срещу законите някои жени се обличаха именно в костюми на прислужници като тези в сериала.

Снимка: P. Bernstein/Reuters

Въпреки това имаше известна подкрепа за Кайли Дженър и нейните приятели. Феновете на звездата от социалните мрежи твърдят, че обидените хора са твърде чувствителни.

"Всички трябва да сте много комплексирани, ако мразите едно момиче, което просто се опитва да се забавлява с приятелите си", коментира потребител на Инстаграм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови