#METoo: Решението да се връчи 'Златна палма' на Ален Делон е отвратително

ОFFNews 15 май 2019 в 13:30 5400 0

Движението #MeToo обяви, че решението било „отвратително“, на фона на онлайн петиция, в която 83-годишният актьор е описан като "расист, хомофобски женомразец“.

Известният актьор призна, че е удрял жени през ноември, когато беше разпитан по френската телевизия за искове за домашно насилие от отчуждения си син Ален-Фабиан Делон.

"Ако един шамар е мъжкарско, то аз съм мачо", каза Делон, добавяйки, че жени са го удряли и че никога не е "размазвал" жена.

Синът му каза, че звездата е бил майка му, като ѝ счупил осем ребра и два пъти носа. Друг от синовете на Делон - Антъни, по-рано този месец потвърди в Инстаграм, че е бил затворен в клетка с кучета от баща си като дете.

Въпреки противоречията и организираната в Америка онлайн петиция против решението, от фестивала заявяват, че ще отличат Делон със „стопроцентов ентусиазъм“. Тиери Фремо, артистичен директор на форума, защити решението на борда.

„Няма да връчим на Ален Делон Нобелова награда за мир. Награждаваме го с почетна „Златна палма“ за кариерата му на актьор. Делон има право да изрази своето мнение, не че се съгласявам с него. Очевидно филмовият фестивал в Кан осъжда изказванията му, но не може да осъди правото на свобода на словото. Сложно е да съдиш неща, казани преди няколко години, през съвременната призма.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови