Мадона: Инстаграм е болест, с която младите трябва да живеят

OFFNews 18 юли 2019 в 18:15 4212 1

Снимка Instagram

Младите днес са изправени пред трудности, които преди социалните мрежи не съществуваха. Това твърди Мадона пред „The Sun”, като определя Инстаграм като „нова болест, с която младите трябва да живеят”.

„Днес, в ерата на Инстаграм и всички социални мрежи, чиито влияние и сили не могат да бъдат отречени, е много по-трудно да бъдеш артист и да се докажеш като такъв”, споделя певицата през изданието.

Според Мадона днес младите постоянно трябва да се сравняват с останалите, да търсят чуждото одобрение и да правят това, което ще им донесе повече популярност в мрежата.

Вижте тази публикация в Instagram.

Madame ❌ has a day off!!! ????................ #madamex #rehearsals

Публикация, споделена от Madonna (@madonna) на

Много честно този процес е несъзнателен. „Разбираш как постоянно се съревноваваш с останалите, питаш се какъв трябва да бъдеш, как трябва да изглеждаш, за да те харесат. Инстаграм има много негативно влияние върху младите и днес те робувят на чуждото одобрение. Това е големият проблем. Но така не се чувстваш по-добре, този тип култура може да съсипе живота ти“, споделя Мадона.

Самата тя изпитва същото с дъщеря си, като й казва да не се обсебва от това как изглежда, защото хората постоянно ще я сравняват с известната й майка.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от @madonna.and.lola.rays.of.light на

Поп кралицата определя себе си като „късметлийка”, тъй като е станала артист преди ерата на смартфоните и социалните мрежи. „Така имах времето да се развивам, наистина да израствам и да се превърна в човека, който исках да бъда. Нямаше го днешния товар на константното свободно осъждане в социалните мрежи, нямаше такова съревнование. Аз съм, която съм, именно защото отказвам да подвия коляно под натиска на конвенциите, в които обществото се опитва да ме впише като жена. Но днес става все по-трудно за артистите наистина да казват това, което мислят и да бъдат себе си.“

Мадона допълва, че съжалява младите днес, които нямат възможността да израснат като такива, каквито искат да бъдат.

По думите на звездата, ако днес си интернет сензация, можеш да изградиш кариера, независимо от това дали си талантлив, или не. Това звучи колкото обнадеждаващо, толкова и плашещо. „Ползите от социалните мрежи са осезаеми и не е необходимо да се лишаваме от тях, ако са ни нужни. Но трябва и да си дадем сметка, че в това пространство трябва да се борим наравно с всички други „интернет звезди“, които не са малко, но са популярни не винаги със своите заложби

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови