Марк Уолбърг дари 1,5 млн. долара на движение срещу сексуалния тормоз

OFFnews 14 януари 2018 в 20:03 24434 0

Снимка Instagram

Актьорът Марк Уолбърг дари 1,5 млн. долара на фонда за защита на организацията Time’s Up, съобщи Би Би Си.

Time’s Up е движение срещу сексуалния тормоз, основана в началото на януари в отговор на неотдавнашните разкрития за сексуален тормоз в развлекателната индустрия.

Звездата ще дари сумата, която му е била заплатена за презаснемането на сцени от филма „All Money in the World”, след като Кевин Спейси бе обвинен в сексуален тормоз и Ридли Скот реши да го премахне от всички сцени.

Успоредно с това, колежката на Уолбърг Мишел Уилямс е получавала само по 80 долара на ден за допълнителната работа.

„През последните няколко дни заплащането за снимките на „All Money in the World” се превърна във важна тема за разговор. 100% подкрепям борбата за справедливо заплащане и дарявам всичко на фонда за правна защита на Time’s Up в името на Мишел Уилямс”, каза Уолбърг в изявление.

Холивудската агенция William Morris Endeavor, която представлява и двете звезди, заяви, че ще дари още 500 000 долара на Time's Up. По-рано този месец от агенцията обещаха да дарят 1 милион долара.

„Днес не става дума за мен. Моите колеги стояха зад мен и ме подкрепиха, моите активисти приятели ме научиха да използвам гласа си, а най-могъщите мъже в инудстрията ме слушаха. Ако действително искаме да живеем в един по-добър свят, трябва да направим сериозни усилия и жертви”, каза Уилямс и благодари на тези, които са участвали в жеста.

Темата за сексуалния тормоз и злоупотреба стана горещо обсъждана, след като през 2017 година бяха направени обвинения срещу редица големи личности, включително Кевин Спейси и продуцента Харви Уейнстийн.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови