Никол Кидман спечели 'Еми' за най-добра женска роля в лимитиран сериал

OFFNews 18 септември 2017 в 13:05 2244 0

Снимка COURTESY OF THE TELEVISION ACADEMY

„Историята на прислужницата“ спечели награда за най-добър драматичен сериал, а „Вице“ - за най-добър комедиен в тазгодишните американски телевизионни награди "Еми", които се проведоха в театър „Майкрософт“ в Лос Анджелис. Сериалът „Западен свят“ бе с най-много номинации – 22.

Наградите за най-добра главна женска/мъжка роля в комедиен сериал грабнаха Доналд Глоувър („Атланта“) и Джулия Луис-Драйфус („Вице“). Никол Кидман спечели награда за най-добра женска роля в лимитиран сериал („Големи малки лъжи“).

Шоуто „На живо в събота вечер“ получи два приза – за най-добра мъжка второстепенна роля на Алек Болдуин заради имитацията му на американския президент Доналд Тръмп, а наградата за най-добра женска второстепенна роля спечели Кейт Маккиниън за имитацията на Хилари Клинтън.

Тазгодишните „Еми“ се различиха ярко от миналите, тъй като почти веднага след стартирането на награждаването политиката бе намесена сериозно. Доналд Тръмп стана обект на сериозни шеги. Според водещият Стивън Колбер Тръмп е бил най-голямата телевизионна звезда за изминалата година. Той шеговито обвини наградите "Еми" за избирането на милиардера за президент на САЩ.

„Ако Тръмп бе спечелил "Еми" за шоуто "Стажантът", се обзалагам, че нямаше да се кандидатира за президент на САЩ“, подхвърли Колбер. Водещият пусна кратък откъс от предизборната кампания на президента на САЩ, в която Тръмп обяснява, че трябва да спечели награда „Еми“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови