Нова кралска сватба - омъжва се внучката на Елизабет II (видео)

OFFNews 12 октомври 2018 в 14:32 5287 0

Още една сватба в кралския двор на Великобритания: внучката на кралица Елизабет Втора - принцеса Юджини, се омъжва днес за дългогодишния си партньор Джак Бруксбанк. Церемонията се състоя в храма "Св. Джордж" в двореца Уиндзор. На същото място през май се венчаха принц Хари и Меган Маркъл.

Церемонията посрещна 850 гости. 

Принцеса Юджийн е девета наследница на трона. Тя бе отведена до олтара от своя баща принц Андрю. После младоженците поеха на обиколка из Лондон с каляска, а сватбата ще приключи с прием, даван лично от кралицата.

Избраникът на 28-годишната принцеса е управител на компания за напитки, на 32 години. Двамата се запознали на ски в Швейцария през 2010 г.

Принцесата каза "да" в рокля на дизайнера Питър Пилото, основател на едноименната модна марка. Журналистите на Острова коментират, че булката е държала на модел с дълбоко изрязан гръб, който да показва белезите ѝ от операция от сколиоза, правена ѝ на 12-годишна възраст. Сколиозата представлява изкривяване на гръбнака.

Шафери на двойката бяха принц Джордж и принцеса Шарлот - наследниците на принц Уилям и Кейт Мидълтън.

Юджини Виктория Хелена е най-малката дъщеря на принц Андрю (трето дете на Елизабет Втора и брат на принц Чарлз) и Сара Фъргюсън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови