Опра Уинфри и редица знаменитости с щедри дарения в борбата с коронавируса

OFFNews 03 април 2020 в 13:31 3282 0

Опра Уинфри е поредната световноизвестна личност, която дарява средства за борбата с коронавируса.

"Дарявам 10 милиона долара, за да помогна на американците през пандемията в различни градове и райони, където съм израснала. Още помня как израснах с майка си в Милуоки, когато нямахме средства и понякога ни трябваше помощ само за да оцелеем", заяви емблематичната водеща, цитирана от световните агенции.

Част от парите ще бъдат предназначени за инициатива "Американски хранителен фонд" на корпорацията "Епъл", фондацията "Форд", Лорън Пауъл Джобс и Леонардо ди Каприо.

Холивудският актьор, изпълнителния директор на Apple Тим Кук и Лорън Пауъл Джобс, вдовицата на Стив Джобс, се обединиха във въпросната инициатива, за да дарят 12 млн. долара и да помогнат за доставка на храна на тези, които най-много се нуждаят от нея в този момент.

По-рано дарения направиха и други известни личности.

Арнолд Шварценегер и Кайли Дженър дариха по 1 млн. долара на организации, които се грижат за осигуряването на маски и защитни екипировки на лекарите на първа линия.

Анджелина Джоли, Райън Рейнолдс и Блейк Лайвли дариха по 1 млн. долара за осигуряване на хранителни продукти за хора, засегнати от пандемията.

Риана дари 5 млн. долара за превенция от пандемията.

Модният магнат Джорджо Армани дари 1.43 млн. евро за няколко болници в Италия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови