Още едно обвинение за изнасилване срещу Уайнстийн, отстраниха шеф в Амазон заради скандала

OFFNews 13 октомври 2017 в 15:40 13993 0

Снимка WIREIMAGE

Американската актриса Роуз Макгауън обвини публично продуцента Харви Уайнстийн в изнасилване, а генералният директор на киностудиото на "Амазон" Рой Прайс беше отстранен от поста си, тъй като игнорирал оплакванията на Макгауън. Срещу него има и обвинение в сексуален тормоз от продуцента Иза Хакет. 

Роуз Макгауън направи разкритието в Туитър. Тя разказа, че Уайнстийн я е изнасилил, а "Амазон" е отхвърлил неин проект, след като казала, че не иска да има нищо общо с продуцента. 

Роуз Макгауън беше една от първите актриси, проговорили за сексуално посегателство от страна на Харви Уайнстийн. Сега обаче тя директно отправи обвинения в изнасилване. 

Тя се обърна и към собственика на "Амазон" Джеф Безос. "Казах на шефа на студиото ви, че ХУ ме изнасили. Повторих го многократно. Той каза, че не е доказано. Аз казах, че аз съм доказателството", написа тя.

"Вече бях продала сценария си на студиото ви и той беше в развитие, когато чух, че ще си имате работа с Уайнстийн. Помолих настойчиво да постъпите правилно. Игнорираха ме. Спечелихте мръсен "Оскар", пише тя. "Исках си сценария обратно, но още преди това получих обаждане от вас, че шоуто ми няма да се снима", допълни актрисата. 

Рой Прайс, шеф на "Амазон студиос", които обединяват под една шапка всички филмови и телевизионни продукции на компанията, е отстранен от поста си, докато не приключи вътрешното разследване.

Срещу него има и обвинение в сексуален тормоз от продуцента Изи Хакет, станала известна със сериала "Човекът от високия замък" (The Man In The High Castle). Поредицата се разпространява от платформата "Амазон". Хакет обяви, че е получила неприлично предложение от Прайс през юли 2015 г. Тя му обяснила, че е лесбийка и не се интересува от мъже, но Прайс продължил да настоява. Хакет се оплакала от случилото се още преди 2 години, но започналото вътрешно разследван така и не довело до резултати. 

Над 30 жени се оплакаха от сексуални посегателства от Харви Уайнстийн. Четири жени, заедно с Макгауън, обвиниха Уайнстийн в изнасилване. 

Полицията в Ню Йорк обяви, че започва разследване срещу него по жалба за посегателство от 2004 г. Разследване започна и полицията в Лондон заради посегателство от 80-те години. Органите на реда отказаха да дадат повече информация. 

Самият Харви Уайнстийн отрече обвиненията срещу него и обяви, че ще лекува сексуална зависимост в клиника в Аризона. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови