Оскари 2019: Режисьорът на 'Бохемска рапсодия' Брайън Сингър обвинен в сексуално насилие над малолетни

OFFNews 24 януари 2019 в 14:20 3874 0

Брайън Сингър, режисьорът на номинирания за 5 награди "Оскар" филм "Бохемска рапсодия", е обвинен в сексуално насилие над малолетни в статия, публикувана в сп. "Атлантик", съобщи Асошиейтед прес. 

Статията е базирана върху 12-месечно разследване и описва историите на четири предполагаеми жертви на насилие, които твърдят, че били съблазнявани и задиряни от режисьора на "Бохемска рапсодия", докато били малолетни. 

В свое изявление, разгласено от адвоката му, Сингър отхвърли обвиненията и увери, че хомофобската по дух статия в "Атлантик" е опит да се извлече полза от успеха на "Бохемска рапсодия".

Сингър бе уволнен като режисьор на филма заради отсъствия от снимачната площадка. Актьорът Реми Малек, който във филма изпълнява ролята на легендарния Фреди Меркюри, се оплака от непрофесионалното поведение на Сингър. Той обаче остана режисьор в надписите на "Бохемска рапсодия", независимо че бе заменен от Декстър Флечър.

През 2017 г. срещу режисьора и продуцент Брайън Сингър започна дело по обвинение в това, че той е изнасилил 17-годишно момче през 2003 г. 

По-рано през 2014 г., Майкъл Игън заведе граждански иск срещу режисьора. Според обвинението няколко години Сингър неколкократно е упоявал Игън и е упражнявал сексуално насилие върху него. По-късно Игън оттегли своя иск.

Още през 1997 г., статист на 14 години подал жалба срещу режисьора за сексуално посегателство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови