Почина актьорът от Наркомрежа и Къща от карти Редж Кати

OFFNews 11 февруари 2018 в 13:03 31616 0

Снимка Instagram

Актьорът Редж Кати, който изигра запомнящи се роли в популярни сериали като „Къща от карти“, „Наркомрежа“ и „Великият и могъщ Оз“, почина на 59-годишна възраст, съобщи списание Rolling Stone.

Кати е умрял от рак на белия дроб, пише още изданието. Изпълнителните продуценти, които работят с него, включително Дейвид Симън и Бо Уилмън, също потвърдиха смъртта му в социалните медии.

„Не само отличен актьор, но и един от най-приятните хора, с които някога съм споделял дългите дни на снимачната площадка. Почивай в мир, приятелю“, написа Симън.

„Редж Кати е единствен по рода си, изпълнен със сила, щедрост, хумор и невероятен талант. Всеки, който някога е работил с него, е късметлия“, пише Бо Уилмън.

През 2015 г. Кати спечели награда „Еми“ за гост-актьор в драматичния сериал на Netflix „Къща от карти“. Между 2013 г. и 2015 г. актьорът получи три последователни номинации за „Еми“ за ролята.

В кариерата си, която продължи четири десетилетия, Кати имаше роли в детския телевизионен сериал Square One, ужаса „Не гасете светлината“ и сериалът „Outmax“. Кати се появява и във филмите „Маската“, последния филм за „Фантастичната четворка“, „Сейнт Винсънт“ и още много други.

„Ние сме покрусени от новината за смъртта на нашия приятел и колега. Той беше прекрасен човек, невероятен актьор, истински джентълмен. Нашите съболезнования към семейството му“, се пише в изявление на Netlix.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови