Последните обвинения в тормоз срещу Уайнстийн могат да го вкарат в затвора

OFFNews 05 ноември 2017 в 18:19 3368 1

Последните обвинения в сексуално насилие срещу Харви Уайнстийн могат да доведат до първите наказателни обвинения срещу филмовия магнат, заяви пред CNN източник на полицията в Ню Йорк, запознат с разследването.

На пресконференция в петък началникът на детективите от Ню Йорк Робърт Бойс, описа оплакването на актрисата Паз де ла Хуерта като достоверно, защото може да подплати с доказателства всичко, което се е случило. Хуерта заяви, че през 2010 година Уайнстийн я изнасилил два пъти. Първият път след като пили по питие в местен бар и той я изпратил да стаята й, а втория път е дошъл в апартамента й през нощта.

От окръжната прокуратура в Манхатън казаха, че има прокурор, който е назначен за „активно разследване” на предполагаемите инциденти.

През изминалия месец повече от 60 жени излязоха с твърдения за сексуален тормоз или нападение срещу Уайнстийн. Полицията в Ню Йорк каза, че са говорили с продуцента над 10 пъти, а полицията в Лондон и Лос Анджелис също започват разследвания.

Чрез говорител Уайнщайн многократно отрече всякакви твърдения за тормоз. Представителят на продуцента не отговори на искането на CNN за коментар относно твърденията на Хуерта.

Актрисата заяви, че се колебаела да разкаже публично историята си, но се надява, че нейната дума, заедно с доказателствата, които има, ще помогнат на полицията да арестува Уайнстийн и да го осъди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови