Продуцентът на 'Кръстникът' почина на 89

OFFNews 29 октомври 2019 в 12:26 3776 0

На 89-годишна възраст е починал Робърт Евънс, продуцент на "Кръстника" и "Китайски квартал" ("Чайнатаун"), предаде Си Ен Ен.

"Робърт Евънс, на чиято харизма биха завидели повечето актьори, на които той е дал шанс да участват в хитовите му филми, почина в събота", съобщи говорителят му Моник Евънс.

Евънс помага да се възроди "Парамаунт Пикчърс" през 60-те и 70-те години, като създава проектите "Кръстникът", "Чайнатаун" и "Бебето на Розмари".

В документалния си филм "Хлапето остава на снимката" продуцентът разказва за живота, който води, както и за седемте си брака, както и за свободолюбивия си начин на живот.

Еванс е бил женен за актрисата Шарън Хюгени, актрисата Камила Спарв, бившата Мис Америка Филис Джордж, бившия модел на Версаче Лесли Ан Уудуърд, актрисата от "Династия" Катрин Оксенбърг и бившия модел Виктория Уайт О'Гара. Но най-голямата му любов си остават филмите.

Осем години е бил вицепрезидент именно на "Парамаунт". Пред "Ню Йорк Таймс" описва себе си като "много лош директор на моменти", защото "се включва най-много при снимките, но оставя останалите неща да вървят по течението". "Имах късмет, защото снимките, които направих, бяха успешни, но в последните няколко година разбрах, че не искам да седя с агенти и да подписвам сделки", добавя пред изданието той. 

Питър Барт, автор от "Ню Йорк Таймс", пише няколко статии за агресивния продуцентски стил на Евънс. Причината за това е, че когато става вицепрезидент на "Парамаунт Пикчърс", продуцентът поставя условие да бъде и независим. 

Описва се като „отшелник“ в интервю за Vanity Fair през 2017 година и признава, че предпочита да живее спокойно в имота си, който някога е бил собственост на Грета Гарбо.

През 2013 г. прожекционното му студио и "холивудските му спомени" биват опожарени. "Това е едно от най-лошите неща, които са ми се случвали", споделя той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews