Робството е избор, обяви Кание Уест и скандализира афро-американците в САЩ

В друго интервю рапърът призна за психическите си проблеми, разказа за скандалите с Тейлър Суифт и поиска извинение от Обама

OFFNews 02 май 2018 в 14:01 13231 0

Снимка Instagram

Кание Уест предизвика гнева на афро-американците, след като в интервю за развлекателния сайт TMZ определи 400-годишното робство на чернокожите като доброволен избор, съобщи Би Би Си.

„Когато чуете за 400 години робство... 400 години? Това звучи като избор“, каза Уест, според когото „ние сме умствено поробени“.

Афро-американците са били принудително преселени от Африка в САЩ през 17-и, 18-и и 19-и век и продавани като роби.

След интервюто Уест заяви, че коментарът му е бил неправилно интерпретиран и той е споменал 400-годишното робство като пример защо „не можем да бъдем умствено поробени за още 400 години“.

Точно сега ние избираме да бъдем поробени, казва Уест в интервюто и думите му провокират чернокож служител на сайта. Ван Латън коментира, че думите на Уест са лишени от всякакъв смисъл. „Имаш право да вярваш в каквото си искаш, но има факти и истински последствия от всичко, което току-що каза“, казва още служителят.

В друго свое радиоинтервю - за Charlamagne Tha God, също публикувано днес, Уест говори открито за психическото си здраве, семейството, отношенията с Джей Зи и бившия президент Барак Обама.

Ето за какво говори Уест:

1. Извинение от президента Барак Обама

Уест поиска президентът на САЩ Барак Обама (20 януари 2009 – 20 януари 2017 г.) да му се извини за реплика от церемонията по връчване на наградите на MTV. Тогава рапърът прекъсна речта на Тейлър Суифт и заяви, че Бионсе заслужава наградата повече от изпълнителката на Wildest dreams. Тогава президентът изпуснал: "Jackass!" (глупак - англ.).

"Понякога един разговор може да помогне за разрешаването на ситуацията", казва Уест и допълни как си представя извинението: "Аз съм лидерът на свободния свят, да, съжалявам, че Ви нарекох "глупак". Оценявам честността Ви... Давам си сметка, че някой би постъпил така, но аз съм президентът и не мога да го правя".

2. Психическият срив на Уест през 2016 година

През 2016 година рапърът влезе в болница заради „психическо изтощение“. Според него, обирът на Ким Кардашиян по време на престоя в Париж през същата година му се е отразил много зле, но посочи и друга причина, която може да е допринесла за здравословните му проблеми.

„Да се състезаваш с толкова много изпълнители за място в телевизионните и радио музикални предавания е изключително изтощаващо. Най-големият ужас, който преживях по време на хоспитализацията, беше момента, в който ме отделиха от близките ми. Това беше най-страшното нещо, което ми се е случвало“, сподели рапърът.

"Да се състезаваш с толкова много неща едновременно... срещу времето, възрастта си, за популярността по радиото - 'Saint Pablo' вече не се излъчва", казва Уест, обяснявайки изтощението и постъпването си в болница. Той твърди, че е щастлив, че това се е случило, но помни и стресиращия момент да бъде отделен от приятелите си по искане на екипа в болницата.

"Когато си в болничното легло и до теб е приятел, им казваш: "Не допускайте да си отиде", но те отвеждат с асансьор и отделят всичките ти приятели от теб - това беше най-страшното нещо, което ми се е случвало", казва той.

3. „От мига, в който прекъснах Тейлър Суифт, нищо не е същото“

Уест смята, че спречкването с Тейлър Суифт е причината песните му да не се приемат толкова добре и вече да не звучат по радиото.

През 2016 година изпълнителката на „Look what you made me do” и рапърът имаха нов спор. Този път заради текста на песента на Уест „Famous”. В него рапърът пее относно отношенията си със Суифт и факта, че точно той я е направил известна.


4. Желанието да бъде президент

Уест заяви, че не одобрява факта, че Обама не е намалил насилието в родния му град Чикаго, но все пак се съгласи, че работата на президента никак не е лесна.

„Може би някой ден ще стана президент. Може да се окажа в ситуация, в която е по-трудно да обясня на масите защо нещо не се случва, когато те си мислят, че президентът би трябвало да е в състояние да се справи“, заяви Уест.

5. Терапията е най-доброто лечение на психическите проблеми

Рапърът заяви, че е на медикаментозно лечение, но въпреки това не посещава професионален терапевт.

"Използвам света като моя терапия. Всеки, с когото говоря, е мой терапевт. Разговарям с тях за това, което чувствам в дадения момент, и чувам тяхната гледна точка", казва Уест и обяснява, че се вслушва в съветите на хората около себе си, а не търси специалисти, защото близките му вероятно знаят повече за него.

6. Рапърът за Джей Зи

Уест говори и за причината Джей Зи да се отдалечи от него през годините. Твърди, че въпреки че двамата не са се виждали отдавна, поддържат добри отношения.

„Пишем си и така обменяме положителна енергия. Наистина не го виждам, но мога да го усетя.

Уест признава, че го е "наранил" фактът, че Джей Зи и съпругата му Бионсе не са отишли на сватбата му през 2014 г. с Кардашиян.

"Разбирам, че минаваха през разни неща. Но ако става въпрос за семейство, знаеш, че няма да пропуснеш сватба", завършва Уест.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови