Тази вечер: Саманта Мортън е Маргарет Уелс от хитовия сериал 'Блудници' по Epic Drama

Лив Тайлър се присъединява във втори сезон тази година. Първи сезон отново е в ефир всяка сряда и всяка събота от 22:00.

OFFNews 06 юли 2018 в 10:28 4193 0

Снимка Epic Drama

В този епизод на филмовия видео блог на Станислава Айви ще се срещнем със Саманта Мортън – в една от водещите роли в сериала “Блудници”, чийто първи сезон тече в момента по Epic Drama – най-новият член на семейство на Viasat History и TV1000.

Познаваме Саманта от Minority Report на Стивън Спилбърг с Том Круз, от Sweet and Lowdown на Уди Алън с Шон Пен, както и като злодея от “Фантастични зверове и къде да ги намерим”. Актрисата е участвала редом до някои от най-талантливите актьори на нашето време, сред които Джони Деп, Тим Робинс, Колин Фарел, Джесика Частейн.

През 2005 тя е оригиналният избор на режисьора Тери Гилиъм за женската роля във филма “Братя Грим” с Хийт Леджър и Мат Деймън (в събота от 10:55 по TV1000, с Моника Белучи), но все още не така известният ни продуцент Харви Уайнстийн твърдо отказва с репликата “Кой би искал да спи с това?”, визирайки факта, че Саманта е качила килограми.

Сега Саманта застава пред микрофона на Cinema Confidential на снимачната площадка на втори сезон на“Блудници”. Тя е дошла специално за интервюто на снимачната площадка на сериала край Лондон, от дома си, който е на два часа път. 

Саманта Мортън е в ролята на един от основните персонажи - Маргарет Уелс, която държи публичен дом в Лондон. Трудно място за една жена, особено ако сама трябва да се грижи за себе си.

“Ако погледнеш назад към нашата история през 18-ти век, ще видиш, че всъщност Маргарет Уелс се грижи за момичетата си много добре. Защитава ги, храни ги, осигурява им медицинска помощ...

Това се случва и днес! Толкова много родители изпращат децата си в правилното училище, за да срещнат правилните хора. Да се катериш по стълбичката в обществото винаги е съществувало като стимул и все още е.”


Житейската история на Саманта е достойна за сценарий на филм, какъвто тя прави като режисьорския си дебют преди няколко години. Малкото момиченце е само на осем, когато съдът официално се произнася, че нито един от родителите не е в състояние да се грижи за нея или шестте ѝ братя и сестри. Следващите 9 години в институции и домове за деца, но междувременно става част от детска актьорска трупа, когато е на 13 години и това води до малки телевизионни роли. По-късно разказва, че е била жертва на сексуален тормоз и как се е борила с преодоляването на собствената си агресия.

Първи сезон на „Блудници“ отново е в ефир по тв канал Epic Drama всяка сряда и всяка събота от 22:00 часа. Можете да гледате епизод 1 на „Блудници“ свободно по всяко време онлайн на https://www.epicdrama.bg/watch-now/ .

Вторият сезон започва скоро и към актьорския състав се присъединява и една истински звезда – познатата ни от “Армагедон” дъщеря на рок легендата Стивън Тайлър - Лив Тайлър. Очаквайте среща с нея в последния от петте нови YouTube епизода на Cinema Confidential.

Epic Drama стартира в Европа на 14 декември 2017 г. Новият канал от семейството на Viasat History и TV1000, само за драматични продукции, е достъпен в южна България чрез ТЕЛЕКАБЕЛ ТВ - на HD позиция 228, SD канал 185, и TV SAT COM - 23/24, в северна България – чрез NetWorx – на позиция 230, а в София – чрез NET1 на 82 канал. Сред премиерите в стартовата схема бяха създаденият от изцяло дамски творчески екип „Блудници“ и минисериалът в шест части „Клондайк“ с Тим Рот и Ричард Мадън (GOT), а в януари към тях се присъединиха разкошният „Версай“ и най-скъпият проект на шведската SVT „Ресторантът“. В средата на март дебютира испанският трилър хит „Чумата“, а на Цветница - „Миниатюристът“! Можете да гледате първите епизоди на няколко от сериалите по Epic Drama онлайн свободно на: https://www.epicdrama.bg/watch-now/.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови