Божидар Димитров: Проектът „Мохамед” и проектът „Бареков” са едно и също

Божидар Димитров
12 януари 2015 в 13:43 | 17946 |25
Божидар Димитров.
Божидар Димитров.

На редакционната поща на OFFNews беше получен текст от директора на НИМ проф. Божидар Димитров, озаглавен "Ислямът е политически проект".

Публикуваме позицията му без редакторска намеса:

Атентатът срещу „Шарли Ебдо” и последвалите реакции в планетарен мащаб бяха повод и у нас за масови сутрешни и късноследобедни словоблудства на звани и незвани „специалисти” по въпроса. А защо поставям „специалисти” в кавички? Защото, с редки изключения /проф. Чуков и още един-двама/, установих, че те не са чели доктрината на исляма - ”Свещения коран”, и търсят причината за станалото в социалните условия на ислямското население в Европа, Близкия изток и Африка, във война на християнството и исляма и т.н. Но не и в главното – в това, че Ислямът е зле опакован в религиозна форма политически проект.

Този проект има за стратегическа цел овладяването на политическата власт както в отделни държави, така и в целия свят, които трябва да приемат не само вярата, но и законите, произтичащи от религиозната доктрина. Иначе казано, всичко онова, което днес прави една партия или една световна идеология – комунизмът, да речем.

В този смисъл между проекта „Мохамед” и проекта „Бареков” няма никаква разлика, освен историческата дистанция. Разбира се, Бареков бе по-скромен – за разлика от Мохамед той не искаше да управлява света, а само България. Всъщност, кой знае, утре може да управлява Европа.

Та това става в Париж. Епизод от войната между цивилизациите. Но не между ислямската и християнската цивилизация, а между два политически проекта за бъдещето на света. Този на демократичния светски проект на Северното полукълбо, обхващащ освен Европа - и САЩ, Канада, Украйна и Русия, и тоталитарния свят на ислямския халифат /всесветска ислямска държава/. Свят, в който няма свобода на словото, правораздаването е по закони от 634 година, а женската част на човечеството е без каквито и да е права.

Първият свят е моят свят. Има си и той много недостатъци, но все пак е в пъти по-добър от другия.

Затова аз съм готов да се бия за него. И с молив и с химикалка, и с калашник.

Препоръчани материали
TOFF 13.01 2015 в 09:23 25
+ 21
- 7
абсолютно прав е професора, стига вече с тая политкоректност, ислямът е едно недоразумение което трябва да бъде заличено, никаква религия не е, а мюсюлманите да вземе да си отворят най-накрая очите и да проумеят че не религията е над всичко а самите те като хора и че жените са равноправни
гумата 13.01 2015 в 06:35 24
+ 12
- 12
Ислямът не е политически проект, това е житейски поглед върху живота и световна религия. Опростяването е лично остроумие на професора, но не е точно. Истина са констатациите, че ислямът иска световно господство и определяне на начин на живот и мислене от седми век. Затова съвременното общество трябва да срази исляма и да го застави да се откаже от доктрината си завинаги. Няма друг избор освен радикалният. Ислямът няма право на бъдеще, докато проповядва избиване на различните от него. Светът трябва да наложи ембарго на исляма и да го остави да изостане от цивилизацията. докато ислямът съществува, той ще е проблем за всички по света, защото той на практика отрича вярата на по- голямата част от човечеството.
mu 12.01 2015 в 21:37 23
+ 4
- 12
За всяка обществена дейност, има оторизирани институции- министерството на отбраната, вътрешните работи, правителство, служби, правосъдие. Взаимното уважение е правилното решение, а не закани и автомати и перодръжка. Убиднатадума, карикатура или изявление винаги води до противоречия и насилие. Кой е по-по -най????КОЙ?
VL 12.01 2015 в 18:19 22
+ 22
- 43
Това е свободия на словото!
Написал нещо Б.Д., пратил го на редакционната поща на OFFNews, и те гопубликуват без редакция... Мнението на този тоталитарен нагаждач не струва колкото хартията на която е написал словоблудството си. Отдавна трябваше да бъде изхвърлен от НИМ и да си пише "мемоарите" в Созопол.

Съгласен съм с #5 tuti и #10 Боряна Бонева.

Ако OFFNews иска да публикува по темата да започне с една кратка и много актуална реч на Winston Churchill от 1899. Там между другото се казва:
"Individual Muslims may show splendid qualities, but the influence of the religion paralyses the social development of those who follow it. No stronger retrograde force exists in the world."
Боряна Бонева 12.01 2015 в 17:38 21
+ 14
- 7
дали греша или не. Но нещо в офнюз се е променило. Тролове ли, или нов собственик? Инамче участниците във форума изглеждат старите.
Боряна Бонева 12.01 2015 в 17:34 20
+ 12
- 7
силна памет не мога да го опровергая. Той е неопровержим. Като камъка, дървото и чугуна. Не ме ласкае че ме харесваш. Ние сме много различни.
браво 12.01 2015 в 17:20 19
+ 24
- 30
Браво на професорчето, освен световен капацитет по вампиро и таласъмология той бил вещ и по исляма и по какво ли не, пък и войнствен кретена като прибере картините, монетите и останалото, каквото падне от КТБ, грабва и АК и пайсеееее, посерко иде! Защо червените боклуци налитат да словоблудстват по всяко време и на всяка тема като могат да си пият кафето, най-обичат турското кайвенце и да си говорят глупости, "елит".
-10 12.01 2015 в 15:51 18
+ 20
- 58
А нещо за християнските мисионери да кажете, които са покръствали варварите в правата вяра? Никаква разлика няма между исляма и християнството. Единствено това, че ислямът е с 5-600 години назад от християнството. Тогава се е родил пророка им!
FD 12.01 2015 в 15:50 17
+ 23
- 35
Отново, подмазвачески мазнеш тече от изреченията на един от нагаждачите на Републиката.
СИЛНА ПАМЕТ 12.01 2015 в 15:26 16
+ 42
- 17
Борянке,мила,в повечето случаи съм харесвал твои коментари,но този път си се пооляла!Вместо да наричаш убедено / не знам на какво основание /Б. Димитро "ФЛАГМАН на празнодумците и многознайковците,по-добре би било да се опиташ да опровергаеш тезата му с аргументи! Защото много,и то истински специалисти по въпроса,са на неговото мнение! Следователно ,единствено можеш да го обвиниш в плагиатство!