Държавата ни се оказа на ръба и направи решителна крачка напред *

OFFNews 09 декември 2016 в 16:22 5375 3

Държавата ни се оказа на ръба и направи решителна крачка напред *

Не, не и не - мнозина сме далеч от това да казваме: "Аз нали ви казах", даже не сме мнозина, а сме мнозинство!
Но аз не преставам да се удивлявам и даже да се шокирам:

1. Що за политици и вменяеми ли са те, тези, а по-скоро онези от властимащата половинка на РБ (не знам как са нещата във властнямащата половинка), щом могат да си въобразят, че могат да съставят правителство!?

2. Отива ли му на отиващия си президент Плевнелиев толкова силно да се изложи, като по безкрайно нелеп и крайно глупав начин профука на държавата месец за нещо, за което и час не си струваше да губи, ако можеше да съзре (аз се съмнявам вече напълно за това) очебийното, очевидното и очевадното!?

3. Ще го бъде ли бъдещият президент Радев, щом единствен той в Отечеството ни любезно не можа да забележи (защото гледаше през оптиката на вечно страдащата от политически астигматизъм и управленско късогледство БСП) набиращата скорост политическа криза у нас!?

4. Стана ли най-сетне ясно това, което ние, мнозината, а по-скоро мнозинството, отдавна твърдяхме - че ГЕРБ се срива необратимо и иска избори по-скоро, защото с всяка измината седмица губи по 1% от обществената си подкрепа и всъщност дезертьорството от властта не е заради загубата на президентските избори (това, несъмнено ускори процесите), а заради загубата именно на обществена подкрепа!?

Както и да си заравят главите в пясъка политиците, с печално неуспешния втори мандат на ГЕРБ държавата ни се оказа на ръба на пропастта. През последния месец, обаче, тя направи решителна крачка напред...

______

* Мнението на проф. Николай Слатински е публикувано във фейсбук профила му, а заглавието е на редакцията.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!