Право на отговор: Когато четем цифрите и числата наопаки!

Кольо Парамов 07 юли 2016 в 13:12 5182 4

Кольо Парамов

Снимка БГНЕС, архив

Кольо Парамов

Финансистът Кольо Парамов изпрати право на отговор до OFFNews по повод последния седмичен обзор на нашия автор д-р Тони Филипов (27.06.-01.07.). Публикуваме текста на г-н Парамов без редакторска намеса.

Преди седмица си позволих да цитирам „нещо от” в-к „Строго секретно” от последния му брой в предаването на Цветанка Ризова по bTV. Там в кратце бе отбелязано какво е ЕС днес?

„Теоремата на Питагор” е 24 думи,

„Отче наш” е 66 думи

„Принципът на Архимед” е 67 думи

„10-те божи заповеди са 179 думи”

„Американската конституция с всичките 27 поправки е 7 818 думи”

„Регулиращата инструкция на ЕС за продажба на зеле е 26 911 думи”

По късно в седмичният си обзор д-р Тони Филипов в „Из делниците на един луд” от 27.06-1.07 констатира към мен определено съмнение. „Ние също намираме, че бюрокрацията в ЕС прекомерно се разви – уточнява д-р Филипов, и продължава – Но не бива да се борави с измислени числа както прави Парамов. Личната ни проверка показа, че Commission Regulation (EC) № 634/2006 г. of 25 April 2006 laving down the marketing standard applicable to headed cabbages се състои от 1 874 думи само. Но е факт, че съществува отделна регулация за „главестото зеле” – уточнява д-р Филипов. И е променяна многократно. Първоначално проблемите на главестото зеле са разглеждани в обща регулация с тези на брюкселското зеле, дръжковата целина, спанака и сливите, съставена през 1987 г. и състоящата се от 5 370 думи. Но през 2006 се е решило, че за зелето си трябва самостоятелна регулация – завършва д-р Филипов.”

Претенциозният читател, а той обикновено е такъв, когато следи „Из делниците на един луд” фиксира прецизно констатираните разлики. Този път обаче д-р Филипов уточнява, че „Парамов борави с измислени числа.” Не. Парамов не борави с никакви измислени числа, той просто цитира последния брой на в-к „Строго секретно”. Вярно е, че Парамов не разбира нищо от зеле. Било то бяло или зелено, червено или жълто, главесто или брюкселско, китайско или савойско, зеле айсберг или листно зеле. Но когато става въпрос за цифри и числа, за прецизност или точност спорът е голям. И тъй като уважавам доста д-р Филипов, редовно следя написаното от него, в „Из делниците на един луд” се надявам друг път да не ми приписва „измислени числа”. Що се касае за огромната бюрокрация в ЕС, по това две мнения няма. Ако по подробно се разгледат предложенията на вносителите по отделните резолюции касаещи търговията със зеле в ЕС бихме изпаднали във вторичен смях. И това не е случайно. Защото тези „уникални” експерти получават между 4 и 7000 евро месечна заплата, да ни рамкират условия за търговия на някакво неземно, космическо общество. Не ни остава нищо друго, освен да се надяваме, че скоро време „Брекзита” ще ускори помъдряването на европейските чиновници.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13924

4

ScrewIslam

08.07 2016 в 11:14

Чесън, ти кого си настъпил по мазола, че те преследват с минуси?
По 10 минуса, независимо какво си казал. Даже не четат.

16193

2

SC

07.07 2016 в 22:31

Мислех, че Парамов не може да се изложи повече, но той успя: той откровено си казва, че ЧЕТЕ и ЦИТИРА вестник „Строго секретно“?! Не мога да си представя по-достоверен източник на информация... Не, бе, не се майтапя...