Проф. Радулов: Тероризмът ще се мести из Европа

OFFNews 23 юли 2016 в 10:48 5570 5

Тероризмът ще се мести в Европа, където ще му е по-лесно да вирее. Възможно е да се насочи към България.

Това каза експертът по антитероризъм проф. Николай Радулов по бТВ. „Очевидно е, че след терористичните актове, които се случват в сърцето на Европа, европейските лидери ще вземат много сериозни мерки за сигурност. В Турция се върви към много тежка диктатура, а при диктатурите тероризмът не вирее, защото биват разстрелвани заподозрените в това, че имат намерение да извършват терористичен акт, обясни той. 

Целта на тероризма е да предизвика колкото се може по-голям ужас.  Извършването на терористичен акт на спокойно място довежда хората до паника, както стана в Мюнхен, каза още Радулов.

Профилът на стрелеца от Мюнхен отговаря много на извършителите в Шарли Ебдо, коментира професорът. 

„Второ поколение, местни хора, лесни за индуктриниране по различни причини. Към такива хора има специални послания на „Ислямска държава”, т.е. тя използва силите на медиите и социалните мрежи да внушава на такива хора, да изпраща едно неадресирано послание, и както виждате то действа. Тези хора са много трудни за проследяване, за идентифициране и за установяване на намеренията им на един предварителен етап, т.е. тази профилактика на полицията и на специалните служби много трудно действа спрямо тях. Факт е, че тези хора би трябвало да бъдат наблюдавани, факт е, че полицията няма сили и потенциал за това. В началото на годината германския профсъюз на полицията заяви, че ще направят символични стачни действия, защото в много голяма част от малките градчета, до които има бежански лагери, полицията въобще не може да се справи със ситуацията. Те не се подчиняват, не спазват местните обичаи, не желаят да се интегрират, правят непрекъснато престъпления. Това е сблъсък на цивилизациите и тази мултикултуралност се оказа неосъществима, обясни Радулов. 

Възможно е стрелецът от Мюнхен да е човек с психически отклонения или изключително дясно настроен, допълни той. 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13924

3

ScrewIslam

23.07 2016 в 16:18

"Целта на тероризма е да предизвика колкото се може по-голям ужас."

Жална ни майка, ако този е специалист по антитероризъм!

Първо, този тероризъм е конкретен. Не е тероризъм на Червените бригади, или на македонците от ВМРО. Този тероризъм се нарича джихад. Той съществува много отдавна. Този тероризъм е избил е около 300 милиона души за около 14 века и е заложен в наръчника за насилие, наречен Коран.

Второ, джихадът е СРЕДСТВО, а не ЦЕЛ. Крайната цел на джихада е да наложи шериат на цялото земно кълбо, т.е. закона на Аллах.

А малоумният Радулов да си завре дипломите и титлите отзад.

77927

2

El Commandante

23.07 2016 в 11:20

"индуктриниране"

Громотен съм макло ас....

77927

1

El Commandante

23.07 2016 в 11:20

Благодаря Ви професор Радулов.
Други очевидни факти дали знаете, за да ги споделите с нас?