Саша Безуханова: Защо импийчмънт?

OFFNews 18 ноември 2015 в 10:01 6438 22

Искането за импийчмънт на Президента на България в настоящата критична за Европа и света обстановка е акт на дестабилизация на държавата ни в момент, в който институционалното, политическо и гражданско лидерство повече от всякога трябва да обедини прагматични усилия за отпор на сериозните заплахи пред страната ни. 

Това написа на страницата си във фейсбук бизнесдамата Саша Безуханова, инициатор и основател на гражданската платформа за дебат и общо действие MoveBG (България може), която работи за устойчивото и демократично развитие на България. 

В текста й се казва още: 

С убеденост бих подкрепила инициатива на авторите на тази политическа позиция за мобилизиране на граждански ресурс в защитата на европейските ценности в обществото ни, към които исторически принадлежим като нация и които консенсусно, политически и обществено, заявихме, че избираме да следваме през 2007 година като държава. Тази защита изисква активното ни участие днес в обединените усилия на Европа за осигуряване сигурност на европейските граждани, експертно сътрудничество и загърбване на тясно партийните интереси. Тя изисква много повече от адекватност в действията на специализираните служби за сигурност. Тя изисква морално отговорна обща работа на лидерството, политическо и гражданско, за изработване на имунна защита в обществото ни пред терористичната заплаха. Тя има измерения в отказа от езика на омразата на всеки, който има публична трибуна и влияние, безкомпромисна битка с проявленията на ксенофобия, градивност в политическия и национален диалог, системни обединени усилия за установяване на генезиса на разделението на нацията ни и персонално лидерско поведение, което да окуражава за солидарност в обществото.
Ние ще живеем тук заедно, независимо от това кой е Президента на България. От действията ни днес зависи качеството на живота ни утре. Вярвам, че всички заявили формално желание да ръководят публичния процес в България имат еднаква цел – в държавата ни да има стабилност и перспектива за пълноценен живот на гражданите. Импийчмънтът не служи на тази кауза.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!